Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szalagot kaptak a gyulai román gimnázium végzősei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2023. február 13. 10:00
Szalagot kaptak a gyulai román gimnázium végzősei
46 maturandus búcsúzik iskolájától az idei tanévben

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Két végzős osztály 46 diákja kapott szalagot február 11-én a Nicolae Bălcescu román gimnázium szalagavatóján, a gyulai Román Kulturális Központban. 

Az eseményt Czeglédiné Gurzó Mária intézményvezető köszöntője nyitotta meg, majd Görgényi Ernő, Gyula polgármestere, valamint Kozma György, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke mondott beszédet.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A városvezető reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az iskolájuktól az idei tanévben búcsúzó fiatalok egyszer visszatérnek majd Gyula városába, és itt vállalnak munkát, itt alapítanak majd családot.

– Tizennyolc évvel ezelőtt született meg az a kislány és kisfiú, akinek érkezése igazi csoda volt a családban, és szüleit elindította egy varázslatos úton: a szülővé válás útján. Most itt áll szalagtűzésre várva az egykori kisded, a világra nyitott, okos és értelmes fiatalként, és a sok szülő és nagyszülő talán nem is hiszi el, amikor a naptárra néz, hogy tizennyolc év telt el a család életében a gyermekáldás óta – fogalmazott a polgármester. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kiemelte: a család és a pedagógusok összehangolt munkája és szeretete kellett ahhoz, hogy a diákok itt álljanak, mindannyiukat köszönet illeti áldozatos munkájukért. 

A köszöntők után a két végzős osztály adott műsort, és felkerültek a szalagok a maturandusok ruhájára. A diákok közös tánca után a szülőkkel közös keringő következett, majd vacsorával, zenével folytatódott az esemény.  

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)