Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átadták Dér András rendezőnek a Sík Ferenc-díjat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2023. január 30. 10:28
Átadták Dér András rendezőnek a Sík Ferenc-díjat
Az Apor-darab ezentúl kőszínházban, a győri teátrum jelenlegi játszóhelyén lesz látható

Képünkön (balról jobbra): Bakos-Kiss Gábor, Apor Vilmos megformálója, a Győri Nemezti Színház igazgatója, Elek Tibor, a Gyulai várszínház igazgatója, Dér András rendező és Görgényi Ernő, Gyula polgármestere

Forrás: Facebook

Személyesen adta át Dér András rendezőnek a gyulai önkormányzat és a Gyulai Várszínház által alapított Sík Ferenc-díjat Elek Tibor, a várszínház igazgatója és Görgényi Ernő, Gyula polgármestere január 27-én a Mindenkinek mindene – Apor Vilmos című darab győri, kőszínházi bemutatóján.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Sík Ferenc-díjat tavaly augusztusban ítélte oda a Gyulai Várszínház művészeti és társadalmi tanácsadó testülete Dér Andrásnak a Mindenkinek mindene – Apor Vilmos című darab megírásáért és színházi-filmes eszközöket eredeti módon ötvöző, kiemelkedő színvonalú megrendezéséért.

A fürdővárosi teátrum és a Győri Nemzeti Színház közös történelmi ősbemutatóját Gyulán a várszínház 59. nyári évadának kezdetén láthatta a közönség. Az előbb gyulai apátplébánosként, majd győri püspökként tevékenykedő, vértanúhalált halt Apor Vilmos életét feldolgozó dráma január 27-től kőszínházban, a győri teátrum jelenlegi játszóhelyén, a Vaskakas Bábszínházban lesz látható – számolt be róla közösségi oldalán a gyulai színház.

A kőszínházi bemutató-előadás előtt Görgényi Ernő Győr polgármesterével, Dézsi Csaba Andrással is találkozott, akivel közösen nézték meg az Apor Vilmos életéről szóló kiállítást a püspökvárban.

Forrás: Facebook

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)