Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az uniós forrásokat az emberek érdekében használják fel

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. január 06. 17:00
Az uniós forrásokat az emberek érdekében használják fel
Görgényi Ernő szerint a rágalmazó szavak hamar elporladnak az időben

Az európai uniós pénzekről írt bejegyezést hivatalos közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

Mint írta, a Dürer Albert általános iskolánál járt a minap, amikor elgondolkozott azon, hogy az intézmény környezetében milyen nagy fejlődés történt az elmúlt évtizedben. Mindez azért jutott eszébe, mert egy baloldali politikus úgy nyilatkozott, az uniós pénzeket Magyarországon nem az emberek érdekében használják fel.

Kiemelte: 2013-ban felújították és kibővítették a Mágocsi úti óvodát, 2015-ben felépült az új sebészeti tömb a Pándy Kálmán tagkórházban, 2017-ben energetikai korszerűsítésen esett át a nővérszálló, majd egy évvel később a Dürer Albert általános iskola. 2019-ben kialakították a kórház új gyermekosztályát, 2020-ban kiépítették a csapadékvíz-elvezetést a Rákóczi utcában a Szentháromság utcától a T utcáig és a Szent István út déli oldalán a Szentháromság utcától a Dürer Albert általános iskoláig. 2022-ben újraaszfaltozták a Mágocsi közt.

Görgényi Ernő aláhúzta: ez 8,5 milliárd forint értékű beruházás egy mindösszesen 300 méteres körön belül, ráadásul ezt a területet érinti még a Gyulakonyha fejlesztése is. 2022-ben a Gyulakonyha elavult Szent István utcai épülete helyett új épült az egykori relégyár épületének felhasználásával.

Mindez európai uniós és kormányzati támogatásoknak köszönhetően jöhetett létre – tette hozzá.

A városvezető szerint ezek a fejlesztések mind az embereket szolgálják, hiszen az óvodában és iskolában embereket nevelnek, az úton emberek közlekednek, a kórházban embereket gyógyítanak, a nővérszálló a gyógyítóknak biztosít lakhatást, a közétkeztetési cégnél pedig emberek főznek és sütnek más embereknek.

A rágalmazó szavak elporladnak hamar az időben, de ezek a fejlesztések évtizedekig szolgálják majd az embereket” – írta Görgényi Ernő.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)