Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán adja 2023-as évadának első koncertjét a Budapesti Filharmóniai Társaság

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2023. január 04. 15:00
Gyulán adja 2023-as évadának első koncertjét a Budapesti Filharmóniai Társaság
Az ingyenes hangversennyel Erkel Ferenc előtt tisztelegnek

Képünk a Budapesti Filharmóniai Társaság korábbi gyulai koncertjén készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Erkel Ferenc iránti tiszteletadásként a zeneszerző szülővárosában, Gyulán adja 2023-as évadának első hangversenyét a Budapesti Filharmóniai Társaság január 20-án, a magyar kultúra napjához kapcsolódóan.

A koncertről szóló ismertetőben kiemelik, az esemény két évfordulóhoz is kötődik: idén 200 éves az Erkel által megzenésített Himnusz, és 170 éves a zeneszerző által alapított Budapesti Filharmóniai Társaság. Emlékeztetnek: a magyar kultúra napját 1989 óta ünneplik január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát.

Az ország legrégebbi, 1853 óta működő szimfonikus zenekara ismert magyar komponisták műveiből válogatott az ingyenes koncertre. Műsoron szerepel: Erkel Ferenc Bánk bánjából a nyitány és közzene; Weiner Leótól az I. Divertimento, op. 20; Lehár Ferenc h-moll hegedűconcertinója; Bartók Bélától a Román népi táncok, BB 68 és Kodály Zoltán Galántai táncok című műve. Vezényel: Dénes István Liszt-díjas karmester, közreműködik: Ábrahám Márta hegedűművész, Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész. Az est házigazdája Somogyváry Ákos, az Erkel Ferenc Társaság elnöke lesz.

A koncert 18 órakor kezdődik a gyulai Vigadóban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)