Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai teniszező a korosztályos ranglista élmezőnyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. december 28. 14:31
Gyulai teniszező a korosztályos ranglista élmezőnyében
Oláh Imre előkelő helyen áll az ITF masters ranglistáján

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

Júniustól – az Európa-bajnokságot követően – gyulai éllovasa volt az IFT World Tennis Masters Tour Rankings mezőnyének. Oláh Imre azóta elveszítette ranglistás helyét, ám így is az előkelő 16. helyről várhatja a folytatást.

Oláh Imre elmondta, 2022-ben célul tűzte ki, hogy minél előrébb kerüljön a világszövetség világranglistáján. A Gyulai TSZSK versenyzője eredményes szerepléseknek köszönhetően a mintegy 800 játékost felsorakoztató szenior-világranglista egyéni 8. helyét foglalta el.

A fürdővárosi teniszező a szezon második felében nagyobb hangsúlyt fektetett a nemzetközi versenyeken a vegyes páros kategóriára. Az erőfeszítését siker koronázta, hiszen négy versenyből hármat sikerült megnyernie, így a szenior 30+ kategóriában a világelső pozíciójába lépett elő.

– Sosem gondoltam volna, hogy ilyen eredményeket érhetek el a teniszben. Nagyon örülök a sikereimnek, és rendkívül motiváltnak érzem magam. A 2022-es évben több versenyen vettem részt, mint valaha. Sajnos sérülés okán nem tudtam részt venni az utolsó nemzetközi versenyen, így nem volt lehetőségem további nemzetközi pontokat gyűjteni. Hálásnak kell lennem, hogy ez megadathatott számomra. Sok mindenkinek tartozom köszönettel: Gyula városnak és Sarkad városnak egyaránt. A TSZSK Gyula vezetőségének és a Sarkadi Lendület 2010 TSE vezetőségének, hiszen mindenben segítettek nekem. Beer Anette, Bondár Imre, Kovács Zoltán és Petrovits Péter szakmai munkája elősegítette játékom fejlődését. Nagy köszönet jár a családomnak és a barátaimnak is, akik támogattak ebben a rendkívüli szezonban. Továbbá köszönetet szeretnék mondani az edzőpartnereknek és az ellenfeleknek, akik mindig a jobb teljesítmény elérésére sarkallnak – fejtette ki Oláh Imre.

A gyulai sportoló jelenleg a sérülés utáni időszakot tölti, a játékos a 2023-as szezont szeretné a legjobb formában és a legfelkészültebben kezdeni. Mint megtudtuk, már egészen korán, márciusban világbajnokságot rendeznek Törökországban.

Versenyek: Szenior Vidék Bajnokság ITF 100-as nemzetközi teniszverseny (Szabolcsveresmart) vegyes párosban I. hely Bodnár Györgyi oldalán, Lénárt László ITF 700-as nemzetközi teniszverseny (Zalaegerszeg) vegyes páros I. hely Tóth Éva oldalán, Feld Am See Open ITF 700-as nemzetközi teniszverseny (Ausztria, Feld Am See) vegyes páros I. hely Katy Agnelli oldalán, Országos Magyar Bajnokság Gulyás István Emlékére ITF 400-as teniszverseny (Budapest) vegyes páros II. hely Pintér Nóra oldalán.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)