Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lakásotthonokban jótékonykodtak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. december 24. 09:27
Lakásotthonokban jótékonykodtak
Jótékonysági akciót szervezett a Békés Megye Ifjúságáért Egyesület

Fotó: Békés Megye Ifjúságáért Egyesület

A néhány hónapja újra aktív Békés Megye Ifjúságáért Egyesület a rászorulók támogatását tűzte ki célul. Első akciójuk december 23-án volt, a gyulai Arany János utcai lakásotthonba, valamint egy eleki gyermekotthonba vittek adományokat.

– A jelenlegi zűrzavaros időben fontosabb az összefogás, és a rászorulók támogatása, mint valaha – mondta lapunknak Kéri László elnök. – Nem elég várni a megoldásra, nekünk magunknak kell tenni érte, ebben a szellemiségben alakult újjá a Békés Megye Ifjúságáért Egyesület.

Hozzátette: fontosnak tartják a fiatalokkal való párbeszédet, szeretnék megismerni a véleményüket. 

– Az is lényeges szempont, hogy ne csak halat adjunk, hanem megtanítsuk őket halászni is. A változatos szórakoztató programok ugyanannyira fontosak, mint az adományok – fejtette ki, kiemelve, hogy munkájukat több szakember is segíti.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Szőke János több évig dolgozott szociális munkásként a sarkadi család- és gyermekjóléti szolgálatnál. Faragó Andrea mentálhigiénés egészségfejlesztő szakértő pszichológiai tanácsadásban támogatja a munkánkat. Én korábban más civil szervezetekkel és az önkormányzattal együttműködve tartottam fiataloknak művészeti foglalkozásokat – ismertette.

Hozzáfűzte: a gyerekek kreativitása és az alkotásra való ösztönzés továbbra is központi elem lesz. Emellett fontosnak tartják az edukációt, a sportot és a természettel való együttélést is. 

Az elnök az egyesület első akciója kapcsán elmondta: főleg élelmiszer került az ajándékba vitt csomagokba. Kéri Lászlótól megtudtuk, sikerült örömöt szerezniük a gyerekeknek, akikkel beszélgetni is tudtak a látogatások alkalmával. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)