Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két idős nőt is kifosztott Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. december 07. 13:15
Két idős nőt is kifosztott Gyulán
Vádat emeltek egy 39 éves büntetett előéletű fürdővárosi férfi ellen

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 39 éves büntetett előéletű gyulai férfi ellen, aki két idős nőt lopott meg – közölte a Békés Megyei Főügyészség.

A közleményben azt írták, a férfi 2021 augusztusában javítási munkákat végzett egy 80 éves nő gyulai házán, majd néhány héttel később, hívatlanul, ismét megjelent a sértettnél, azzal az indokkal, hogy gyümölcsöt és üdítőt vitt neki ajándékba. Az idős nő, miután fogyasztott az üdítőből, rosszul lett, átmeneti tudatzavar alakult ki nála. A terhelt ezt kihasználva egy szekrényből kivett egy kistáskát a benne lévő, 530 ezer forint értékű arany ékszerekkel együtt, majd távozott a helyszínről.

A terhelt egy 78 éves gyulai nőt is megkárosított, akinél szintén felújítási munkákat vállalt. Amikor a férfi a bútorok kipakolásához kezdett, az egyik szekrényből kiesett egy boríték, amelyben 70 ezer forint volt. A terhelt átadta azt a sértettnek, aki a konyhában található ágyon lévő párna alá rejtette, de később, az idős nő távollétében, magához vette. A sértett akkor vette észre a lopást, amikor a férfi munkadíját akarta kifizetni.

A férfi korábban már volt büntetve rablás és más bűncselekmények miatt, így különös visszaesőnek minősül.

A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfit halmazati büntetésként beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és állapítsa meg, hogy a börtönbüntetésből előélete miatt nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság kötelezze a terheltet az első sértett kárának megtérítésére, és rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást a másik, kárának megtérítését nem kérő, sértettnek okozott kár erejéig.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)