Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Továbbjutottak a Magyar Kupában a gyulai futsaltündérek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. december 05. 15:09
Továbbjutottak a Magyar Kupában a gyulai futsaltündérek
Gyulai Amazonok–Újpest FC (4-2) (2-2)

A Női Futsal Magyar Kupa 2. fordulójában a Gyulai Amazonok csapata az Újpest FC együttesét látta vendégül december 3-án. A két rivális a régi időket idéző futsalhangulatban döntötte el a továbbjutás sorsát a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokba.

Kurai Nikolett két góllal járult hozzá a kupasikerhez 

Fotó: Gyulai Amazonok

Gyulai Amazonok: Szűcs Beatrix, Lovas Laura, Molnár Ágnes, Sovány Dorina, Pintye Vivien. Csere: Szappanos Katalin, Mészáros Viktória, Paál Dalma, Nagy Katalin, Hack Fanni, Kurai Nikolett, Mezei Virág és Molnár Kitti. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A gyulai gárda az NB II.-es futsalbajnokság éléről várta a kupameccset, míg riválisa az NB I.-es bajnokság hátsó traktusából érkezett a találkozóra. A mérkőzésen azonban hamar eltűnt a két gárda közti osztálykülönbség, a hazai együttes már az első percekben talpra ugrasztotta a szurkolókat.

Az első gólra sem kellett sokat várni a gyulai drukkereknek, egy villámgyors támadás során az agilisan játszó Kurai Nikolett kapott labdát, és lőtt gólt (1–0).

Az újpesti alakulat azonban igazolta NB I.-es tagságát, felfokozta a tempót, és négy perccel később kiegyenlített (1–1). A gyulai csapat hat perccel később Kurai Nikolett második találatával ismét átvette a vezetést (2–1), majd egy újabb fővárosi találat után 2–2-es döntetlennel mehettek pihenőre a felek.

Fotó: Gyulai Amazonok

A második játékrészben még harapósabb volt a hazai együttes. A gyorsabb ritmusban játszó, és tudatosabban építkező gyulai gárda több ígéretes helyzetet is kidolgozott, ám csak a 35. percben érkezett Molnár Kitti vezető gólja (3–2).

A mérkőzést Mezei Virág szemfüles találata koronázta meg a 39. percben, ezután a hazai gárda már a továbbjutást ünnepelhette (4–2).

– Nagyon jó hangulatban, sok néző előtt, jó játékkal sikerült a továbbjutást kiharcolni. Hétről hétre egyre jobb teljesítményt nyújt a csapat, az edzésen gyakorolt elemek rendre visszaköszönnek – értékelt Molnár Zoltánné.

A Gyulai Amazonok futsalcsapata a januárban folytathatja menetelését a Magyar Kupa mezőnyében.

Fotó: Gyulai Amazonok

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)