Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két verseny, tizennyolc úszóarany

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. november 28. 14:07
Két verseny, tizennyolc úszóarany
A Gyulai Várfürdő úszói Szegeden és Békéscsabán ugrottak vízbe

Fotó: Gyulai Várfürdő

Tizennyolc aranyérmet szereztek a Gyulai Várfürdő úszószakosztályának versenyzői a nemrégiben megrendezett szegedi és békéscsabai versenyeken.

Fekete Tamás úszóedző elmondta, közeleg a rövidpályás korosztályos ob, ezért mindenképp szükség van a 25 méteres medencében megrendezett versenyekre, hogy kicsit felmérjék a versenyzők állapotát, és gyakorolják az ilyen ritmusú távokat is.

– Erre nagyszerű lehetőség nyílt a XII. Naturtex Rövidpályás Nemzetközi Úszóversenyen, ahol 29 klub 359 versenyzője indult. Célunk a még hiányzó szintek teljesítésén kívül a minél jobb eredmények elérése volt. Versenyzőink 6 aranyat, 11 ezüstöt és 7 bronzérmet gyűjtöttek a viadalon – ismertette.

A másik versenyen, a Dig-Build Őszi Kupán a fürdővárosi úszók igencsak kitettek magukért, hiszen 12 aranyérmet, 8 ezüstöt és 8 bronzérmet szereztek, ezzel a klub az egyesületi rangsor negyedik helyén végzett.

– A csapat nagy része a verseny első felében kiválóan teljesített, de a második felében már nem születtek kimagasló eredmények. Ez egy felkészülési verseny volt, de azért a kötelezőt mindenki hozta, és a saját versenyszámában éremért lépett rajtkőre – értékelt Fekete Tamás.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)