Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 578 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. november 27. 11:00
Országos határrendészeti összesítő: 578 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 459 határsértőt tartóztattak fel, 119 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben november 26-án – írta a police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 7 esetben összesen 25 határsértőt tartóztattak fel Bátmonostor, Kiskunhalas, Kisszállás, Kiskunhalasa, Tompa, Lajosmizse és Petőfiszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 20 esetben összesen 375 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Deszk, Makó, Mórahalom, Szatymaz, Szeged és Szeged-Szőreg közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 2 esetben összesen 25 határsértőt tartóztattak fel Jánossomorja és Röjtökmuzsaj közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 1, Tatabányán 5, Parassapusztán 16, Szigetszentmiklóson 12 határsértőt tartóztattak fel. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, marokkói, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun egyében 2 esetben összes 6 főt, Csongrád-Csanád megyében 6 esetben összesen 113 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 9 ember ellen indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának jelzése alapján a rendőrök 2022. november 26-án 8 óra 15 perckor Röjtökmuzsaj közigazgatási területén egy litván és egy magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek. A litván honosságú járműben a sofőrön kívül 11, magukat szír állampolgárnak valló külföldi utazott. A magyar honosságú gépjármű vezetője az intézkedés helyszínéről elmenekült, őt később a rendőrök Röjtökmuzsaj külterületén elfogták. 

Jánossomorja közigazgatási területén, 2022. november 26-án 8 óra 25 perckor a rendőrök egy osztrák honosságú személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy 32 éves kirgiz állampolgár vezetett. A sofőrön kívül a járműben 6, magukat marokkói állampolgárságúnak valló illegális migráns tartózkodott.

Ásotthalom közigazgatási területén, az 55-ös számú főúton 2022. november 26-án 8 óra 35 perckor a rendőrök egy magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy 43 éves magyar állampolgár vezetett. A sofőrön kívül a járműben 9, magukat indiai állampolgárságúnak valló illegális migráns tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Debreceni Osztályának jelzése alapján a rendőrök 2022. november 26-án 15 órakor, Tatabánya térségében az M1-es autópályán egy belga honosságú személygépjárművet ellenőriztek, amit egy török állampolgár vezetett. A járműben a sofőrön kívül 5, magukat török állampolgárnak valló külföldi utazott. Ezzel összefüggésben az M1-es autópálya 100. kilométerszelvényében a rendőrök egy másik belga honosságú személygépkocsit is ellenőriztek, amit szintén egy török állampolgár vezetett. A gépkocsi előfutója volt a korábban ellenőrzött belga honosságú személygépjárműnek, így a jármű vezetőjével szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Az egyenruhások 2022. november 26-án 17 óra 35 perckor Lajosmizse közigazgatási területén, az M5-ös autópályán egy szlovén honosságú személygépjárművet ellenőriztek, melyet egy szlovén állampolgárságú férfi vezetett. A gépkocsiban 14 fő, ebből magát 13 fő afgán, 1 fő török állampolgárnak valló személy tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Debreceni Osztályának jelzése alapján a rendőrök 2022. november 26-án 19 óra 11 perckor Szigetszentmiklós térségében, az M0-ás autópályán egy román honosságú személygépjárművet ellenőriztek, amiket román állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a vezetőn kívül 14, magukat indiai és afgán állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Parassapuszta közigazgatási területén 2022. november 26-án 19 óra 56 perckor a rendőrök egy lengyel honosságú személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy moldáv állampolgár vezetett. A sofőrön kívül a járműben 16, magukat szír állampolgárságúnak valló illegális migráns tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)