Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét Aranyfa díjjal ismerték el Gyulát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. november 18. 19:30
Ismét Aranyfa díjjal ismerték el Gyulát
Idén is díjazták a fürdővárost a Virágos Magyarország verseny eredményhirdetésén

Szászné Várkonyi Adrienn városi főkertész és Görgényi Ernő polgármester a 2018-as Aranyfa díjjal

Fotó: Für Henrik

Ismét Aranyfa díjjal ismerték el Gyula városát a Virágos Magyarország verseny eredményhirdetésén, melyet november 18-án tartottak Budapesten.

Az elismerést Görgényi Ernő polgármester vette át, aki lapunknak elmondta: „a történelmi fürdővárosi imázst tükröző színvonalas és látványos zöld felületekért” ítélték oda a vándordíjat, amelyet 2018 után második alkalommal kapott meg Gyula város, és a szabályok szerint három évig birtokolhat.

A díjátadón az is elhangzott: azok a települések részesülhetnek Aranyfa díjban, amelyek folyamatosan fejlődnek, már minden rangos díjat megkaptak, és nemzetközi színvonalú zöld felületekkel rendelkeznek. Az elismerést Gyula mellett a fürdőváros partnertelepülésének, Balatonfürednek ítélték oda. 

A településvezető a díj kapcsán köszönetet mondott Szászné Várkonyi Adrienn városi főkertésznek és a Gyulai Közüzemi NKft. dolgozóinak.  

Hangsúlyozta: az önkormányzat évről évre kiemelt figyelmet fordít a virágosításra, parkosításra; idén 45 ezer egynyári virág és 27 virágoszlop került ki a közterületekre, és mintegy 10 ezer növényt ültettek el a Gyulai Várfürdőben. Hozzátette: a versenyen környezetvédelmi, klímatudatossági és fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vettek, továbbá a közösségi részvétel és a város turisztikai vonzereje is fontos kritérium volt.

Emlékeztetett: Gyula várost számos országos és nemzetközi virágos megmérettetésen díjazták már. A Virágos Magyarországért versenyen 2007-ben és 2013-ban is országos első helyezett lett a település, és több különdíjat is kapott, 2014-ben pedig elnyerte az Entente Florale Europe nemzetközi verseny arany minősítését.

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2022-ben 29. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország versenyt, amelyre a települések önkormányzatai nevezhettek öt fő és egy tematikus kategóriában. A kezdeményezéshez, mely évente több mint háromszáz települést mozgat meg, idén Erdély, a Vajdaság és a Felvidék magyarlakta települései is csatlakozhattak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)