Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 822 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. november 18. 08:07
Országos határrendészeti összesítő: 822 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök november 17-én 519 határsértőt tartóztattak fel, és 303 főt megakadályoztak a Magyarország területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében, Hercegszántó, Nagybaracska, Petőfiszállás, Homorúd, Zsana, Kelebia és Baja közigazgatási területén 13 esetben 59 határsértőt tartóztattak fel.

Csongrád-Csanád megyében, Ásotthalom, Ruzsa, Szatymaz, Szeged és Öttömös közigazgatási területén 17 esetben 368 határsértőt állítottak meg.

Győr-Moson-Sopron megyében, Csornán, Győrben és Hegyeshalomnál három alkalommal hét embert; Tolna megyében, Fácánkertnél egy ízben egy határsértőt; Pest megyében, Inárcsnál és Ócsánál három esetben 27 embert, Komárom-Esztergom megyében Tatabánya külterületén egy alkalommal hat embert; Heves megyében, Lőrincénél egy esetben 44 határsértőt; Budapesten három alkalommal hét határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, palesztin, algériai, szír, iraki, tunéziai, afgán, indiai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun három, Csongrád-Csanád megyében 13 esetben összesen 303 embert akadályoztak meg a rendőrök az ország területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt egy személy ellen, embercsempészés miatt hat esetben indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség székesfehérvári osztályának jelzése alapján november 17-én 6 óra 55 perckor a 21. számú főúton, Lőrincinél az egyenruhások ellenőrzés alá vonták egy magyar honosságú tehergépkocsi vezetőjét, egy 31 éves szerb férfit. A raktérben 44 illegális migránst találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

Ásotthalom külterületén, az 55-ös számú főúton november 17-én 7 óra körül a járőrök ellenőrzés alá vonták egy cseh honosságú személygépkocsi vezetőjét, egy 29 éves georgiai férfit. Az autóban további négy külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

Ócsa közigazgatási területén, az M5 autópályán november 17-én 7 óra 20 perckor a rendőrök ellenőrzés alá vonták egy lengyel honosságú személygépkocsi vezetőjét, egy 42 éves bolgár férfit. Az utastérben 13 külföldi tartózkodott, valamennyien indiai állampolgárnak vallották magukat.

A Készenléti Rendőrség illegális migráció elleni osztályának jelzése alapján az 1-es számú főúton, Tatabánya külterületén november 17-én 11 órakor a rendőrök ellenőrzés alá vonták egy magyar honosságú személygépkocsi vezetőjét, egy 46 éves olasz férfit. Az utastérben hat, maguát afgán állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Az M5-ös autópályán, Inárcs közigazgatási területén november 17-én 17 óra 30 perckor a járőrök ellenőrzés alá vonták egy román honosságú személygépkocsi vezetőjét, egy 28 éves román férfit. A járműben 14, magát indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Balotaszállás közigazgatási területén, az 5413-as számú úton november 17-én 20 óra 30 perckor a járőrök intézkedtek egy magyar honosságú személyautó vezetőjével, egy 44 éves észt nővel szemben. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a gépkocsiban kilenc, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodik.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)