Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Márton-napoztak Németvároson

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. november 12. 09:30
Márton-napoztak Németvároson
Lampionos felvonulást tartottak, és a legnehezebb ludat is kiválasztották

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Harmincadik alkalommal szervezett lampionos felvonulással egybekötött Márton-napi ünnepséget a Németvárosi Óvoda november 11-én. 

Pálovicsné Czene Ágota, az intézmény vezetője lapunknak elmondta: az óvodások egész héten készültek a hétvégére. A gyerekek dalokat, verset tanultak, és a Márton-napot megelőző délután a szülőkkel együtt készítettek a felvonulásra lampionokat.

Kiemelte: a Németvárosi Óvoda volt Békés megyében az első olyan intézmény, amely felelevenítette a Márton-napi hagyományokat, és országos szinten is az elsők között voltak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az intézményvezetőtől megtudtuk, az iskolásoknak idén lúdtollal író versenyt is hirdettek, amire 21 diák nevezett. Az óvodások is versenyeztek, nekik Az én libám címmel szerveztek rajzversenyt. 

Pálovicsné Czene Ágota azt is elmondta: idén is keresték a legnehezebb ludat, a verseny első helyezettje Bona lett 10,7 kilogrammal.

Márton napján a gyerekek a szüleikkel, nagyszüleikkel együtt vonultak az óvodától az Apor térre, ahol az óvodások, az Implom József általános iskola hetedikesei és az óvodapedagógusok is felléptek. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A helyszínen Ritter Imre német nemzetiségi országgyűlési képviselő üdvözölte a megjelenteket, a gyerekek műsora után pedig Mittag Mónika, a gyulai német önkormányzat elnöke köszöntötte névnapjuk alkalmából a Mártonokat.

A rendezvényt követően Márton-napi megemlékezést tartottak a Szent József-templomban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)