Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átadták a Németvárosi Óvoda felújított játszóudvarát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. november 11. 16:56
Átadták a Németvárosi Óvoda felújított játszóudvarát
A beruházás 18 millió forintba került

kovács józsefmittag mónika és ritter imre

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Átadták a Németvárosi Óvoda felújított játszóudvarát november 11-én.

Az ünnepségen Mittag Mónika, a gyulai német nemzetiségi önkormányzat elnöke a rendezvényen elmondta, az óvoda folyamatosan fejlődik, mióta átvették a fenntartást, ez az év pedig kiemelkedik az összes közül, hiszen 20 millió forintból újult meg a tetőszerkezet, 2 millió forintból kicserélték a nyílászárókat, a játszóudvar felújítását pedig 18 millió forintból valósították meg.

Kovács József országgyűlési képviselő beszédében elmondta, a játszóudvar átadása mellett a Márton-napi ünnepségek 30. évfordulója miatt is örömteli a nap, amelynek kapcsán az óvodában egy kiállítást is nyitottak.

Aláhúzta: Németváros mindig fontos szerepet játszott Gyula történelmében, a németek önazonosságának megőrzése pedig mindig fontos feladata volt.

A képviselő köszönetet mondott Ritter Imrének, az Országgyűlés német nemzetiségi képviselőjének, a magyarországi nemzetiségek bizottságának elnökének és Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárnak, hogy mindig támogatják a gyulai németeket, közbenjárnak az érdekükben.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Ritter Imre úgy fogalmazott, a gyerekek állnak a középpontban, ők az „értelme” a rengeteg elvégzett munkának. Kiemelte: nemrégiben németországi politikusokkal tárgyalt, akik elmondták, Bajorországban számos óvodát bezártak, mert nem volt szakképzett dolgozóik, így a Magyarországon felépített rendszert méginkább lehet értékelni.

Pálovitsné Czene Ágota intézményvezető kérdésünkre elmondta: a játszóudvar felújítása során több régi, elhasználódott játékeszközt lecseréltek, újakat telepítettek, a talaj pedig gumiborítást kapott.

Hozzátette: a 18 millió forintos összegbe – amely a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolataiért felelős államtitkárság működési kiegészítő támogatása – az ablakcserék utáni festési munkálatok is belefértek.

A köszöntők után az óvodások adtak műsort a jelenlévőknek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)