Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emeltek vádat egy gyulai nővel szemben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. november 10. 15:19
Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emeltek vádat egy gyulai nővel szemben
Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a megyei főügyészség

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 39 éves büntetlen előéletű gyulai nővel szemben, aki éveken át súlyosan veszélyeztette kiskorú gyermeke testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését – közölte a Békés Megyei Főügyészség.

Mint írták, az alkoholfüggőségben szenvedő nő a vádbeli időszakban egyedül nevelte fiát, akivel rossz körülmények között éltek, mert az anya a keresetét és a gyermek édesapjától érkező tartásdíjat alkoholra költötte.

A terhelt napi szinten üvöltözött fiával, rendszeresen ütögette, rugdosta, a haját tépte, rángatta, és több alkalommal megfenyegette, hogy vízbe fojtja. A késő esti órákban hangosan hallgatta a zenét, figyelmen kívül hagyva, hogy iskolás gyermeke nem tud pihenni, aludni.

A nő a fiú megfelelő élelmezéséről sem gondoskodott, a koronavírus miatt bevezetett online oktatás időszakában megette az iskolától kapott étel nagy részét, így gyermeke napi szinten éhezett.

Emellett a terhelt úgy folytatott szexuális kapcsolatot az éppen aktuális párjával, hogy annak a gyermek fültanúja volt, és az is előfordult, hogy fiát kérte meg, készítsen róla a telefonjával meztelen fotókat, hogy azokat továbbküldje férfi ismerősének.

Amiatti dühében, hogy a fiú különélő édesapja a megbeszéltekhez képest néhány nappal később tudott pénzt küldeni, a nő tavaly a kiskorú sértett fejére csapott egy táblagéppel, ami összetört.

A gyermek, megelégelve édesanyja életmódját és viselkedését, átköltözött a szomszédjukhoz, akit a gyámhivatal később családbafogadó gyámjaként jelölt ki.

A járási ügyészség többek között indítványozta, hogy a bíróság a cselekményét beismerő nőt próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, és rendelje el pártfogó felügyeletét – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)