Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 1084 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. október 30. 10:00
Országos határrendészeti összesítő: 1084 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök 679 határsértőt tartóztattak fel, 405 főt pedig megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben október 29-én – írta a police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 23 esetben összesen 61 határsértőt tartóztattak fel Baja,  Balotaszállás, Bátmonostor, Hóduna, Homorúd, Kecskemét, Kelebia, Kunszállás, Mélykút, Nagybaracska, Petőfiszállás és Sárhát közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 28 esetben összesen 557 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Balástya, Domaszék, Mórahalom, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged és Újszeged közigazgatási területén.

A járőrök Budapesten 1, Nógrád megyében 14, Komárom-Esztergom megyében 13, Győr-Moson-Sopron megyében 5, Vas megyében 2, Baranya megyében 1, Somogy megyében 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, iraki, líbiai, marokkói, pakisztáni, szenegáli, szír, török és tunéziai, állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 5 esetben 136 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4 esetben indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján a rendőrök Rétság közigazgatási területén, lakott területen belül, október 29-én 4 óra 20 perckor ellenőriztek egy bolgár állampolgárt, egy francia honosságú tehergépkocsi vezetőjét. A gépkocsi rakterében 14 magát szíriai állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

A járőrök Óbarok közigazgatási területén, lakott területen kívül, az M1 autópályán, október 29-én 16 óra 53 perckor ellenőriztek román honosságú személygépkocsit, mely az út szélén várakozott üres állapotban. A kamera felvételek ellenőrzésekor megállapították, hogy a jármű vezetője és utasai kiszállnak, majd egy másik autó felveszi a sofőrt, az utasok pedig gyalogosan távoztak. A személyek felkutatása során 2 román állampolgárt igazoltattak és állítottak elő  embercsempészés miatt. A migránsok felkutatása nem vezetett eredményre.

Domaszék külterületén, október 29-én 21 óra 12 perckor a járőrök ellenőriztek egy lengyel honosságú mikrobuszt, amelyet egy bolgár férfi vezetett. A jármű utasterében 11 fő magát indiai állampolgárnak valló férfit találtak.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)