Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sissi-kiállítás és császári táfelspicc

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2022. október 29. 14:00
Sissi-kiállítás és császári táfelspicc
Megismerheted Erzsébet királyné és Ferenc József kedvenc ételeit a gyulai Almásy-kastélyban

Sissi és Ferenc József kedvenc ételeiből álló vacsorát kínál november 18-án, Erzsébet-nap előestéjén a gyulai Almásy-kastély. A programokkal kiegészített gasztronómiai esemény a látogatóközpont Sissi-kiállításának kísérőrendezvénye.

A kiállítóhelyet működtető Erkel Ferenc NKft. közleményében Fekete-Dombi Ildikó, a cég ügyvezetője kiemelte: történész munkatársaik instrukciói alapján olyan ételeket szolgálnak majd fel a vendégeknek, amelyek Sissi és férje, a császár kedvencei voltak.

Elmondta, Erzsébet királyné gyakran fogyasztott húsfélét és többféle húsból főzött erőlevest, ezért ez utóbbi étel is szerepel a menüsorban. A táfelspicc Ferenc József kedvence volt, és a császármorzsa is azok közé az ételek közé tartozott, amelyeket az uralkodó szívesen fogyasztott. Utóbbi ételhez több legenda is társul, amelyet a novemberi esten fel is idéznek majd – hívta fel a figyelmet.  

„A résztvevők megtekinthetik a gödöllői kastéllyal közösen megalkotott Sissi-kiállításunkat, készülünk fotóponttal, és a dámanyerget is kipróbálhatják a vendégeink. Történész munkatársam pedig Erzsébet étkezési szokásairól, folyamatos súlykontrolljáról és sokszor extrém diétáiról oszt meg izgalmas, kevéssé ismert információkat” – ismertette az ügyvezető.

Jelezte: a november 18-i vacsorára már lehet regisztrálni az Almásy-kastély ajándékboltjában, személyesen vagy a 06-66/650-218-as telefonszámon.

Emlékeztetett: a Magyar Nemzeti Lovasszínház bemutatója és a Sissi-maraton után ez lesz a harmadik olyan tematikus esemény, amely a gödöllői királyi kastéllyal közösen megvalósított, májusban megnyílt, Úton Erzsébet királynéval című tárlathoz kapcsolódik. Elárulta, a Sissi-kiállításhoz köthető események folytatódnak, a következő rendezvény a januárra tervezett Stefánia-bál lesz.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)