Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kádár Annamária mesepszichológus tartott előadást Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. október 19. 13:50
Kádár Annamária mesepszichológus tartott előadást Gyulán
Kiderült, milyen személyiségtípusokkal rendelkezhetnek a legkisebbek

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kádár Annamária mesepszichológus tartott előadást a különböző személyiségtípusokról óvodapedagógusoknak és szociális területen dolgozóknak október 19-én a gyulai Vigadóban. A szakembert Gyula Város Egyesített Óvodája hívta meg. 

Az előadó lapunknak elmondta: minden személyiségtípusnak megvannak a maga erősségei és gyengeségei, ezt érdemes szem előtt tartani. 

– A külvilág felé való nyitottság tekintetében a gyerekek nagyon eltérők lehetnek, ezért a pedagógusoknak érdemes a típusokat megismerniük, így tudnak a legmegfelelőbben, legempatikusabban hozzáállni a legkisebbekhez.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az előadáson a gyerekek beilleszkedéséről, konfliktuskezelési módjairól is szó esett, és az előadó arról is beszélt, hogyan tudnak a legkisebbek a leghatékonyabban csapatban dolgozni. 

Makráné Gombkötő Zita, a szervező intézmény vezetője kifejtette: a gyerekek szociális képeségeinek fejlesztése a kiemelt fontosságú feladatok között van a tagintézményekben. Hozzátette: meseelemzéssel, bábjátékokkal, szerepjátékokkal tovább fejleszthetők a legkisebbek. 

– A pedagógusok számára nagyon fontos, hogy naprakész tudással rendelkezzenek a szakmai aktualitásokról, ezért is tartjuk fontosnak a hasonló események szervezését – mondta. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)