Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megvan, hol épülhet fel a gyulai katolikus gimnázium új tornaterme

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. október 13. 10:00
Megvan, hol épülhet fel a gyulai katolikus gimnázium új tornaterme
A terveket még engedélyeztetni kell, ezután indulhat el az építkezés

Az Adler Ignác utcában található szolgálati lakások helyén és az ingatlan melletti területen épülhet meg a Karácsonyi János katolikus gimnázium új tornaterme – tudta meg lapunk Kovács József országgyűlési képviselőtől.

Mint arról korábban beszámoltunk, az intézmény 927 millió 354 ezer forintot nyert el a fejlesztésre a kormánytól. 

A tornaterem helyszínéről a napokban egyeztetett Gyulán Kovács József, valamint Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Görgényi Ernő gyulai polgármester, Kiss-Rigó László, az intézményt fenntartó Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke és Bengery Zsoltné igazgató. 

Megkeresésünkre Kovács József elmondta: az öt szolgálati lakásnak helyet adó, helyi építészeti védelem alatt álló épület utcafrontja megmarad az eredeti állapotában. A felújított ingatlanban kapnak majd helyet a sportöltözők, amelyek a tornaterembe vezetnek.

Az országgyűlési képviselő jelezte: a terveket még engedélyeztetni kell, ezután indulhat el az építkezés. Hozzátette: a folyamatosan emelkedő építőipari árak miatt szeretnék, ha minél hamarabb megkezdődhetnének a munkálatok.

Bengery Zsoltné lapunknak korábban úgy fogalmazott: nagyon időszerű már a tornaterem építése, hiszen a diákok testnevelésóráit nemritkán a folyosón vagy a Kossuth téren kell tartaniuk.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)