Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai katolikus gimnázium új tornateremmel, a katolikus általános iskola kibővített tornaszobával gazdagodik

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. november 25. 16:00
A gyulai katolikus gimnázium új tornateremmel, a katolikus általános iskola kibővített tornaszobával gazdagodik
Várhatóan 2022-ben kezdődnek el a munkálatok

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

A gyulai katolikus gimnázium új tornateremmel, a helyi katolikus általános iskola pedig kibővített tornaszobával lesz gazdagabb a közeljövőben. A részletekről Bengery Zsoltnét, a Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium igazgatóját kérdeztük.

A Magyar Közlönyből kiderül, a kormány októberi határozatában döntött egyes egyházi ingatlanok, köztük a Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott intézmény fejlesztésének támogatásáról.

Bengery Zsoltné lapunknak elmondta, hogy még elég kevés információ áll rendelkezésükre a fejlesztésről, de örülnek, hogy a közel egymilliárdos projekt az ő két intézményükben valósul meg.

– A gimnáziumban nagyon időszerű volt már egy tornaterem megépítése, hiszen a diákok testnevelésórái sok fejtörést okoztak nekünk. Nemritkán a folyosón vagy a Kossuth téren kellett tornáznia a tanulóknak – fejtette ki az igazgató.

Elmondta: 927 millió 354 ezer forintot fordíthatnak a fejlesztésre. Hozzátette: a munkafolyamatok a tervezés fázisában vannak, így pontos részletekről még nem tud beszámolni.

– Annyi biztos, hogy az általános iskola kis tornaszobája egy nyáron szabadtéri, télen zárttá alakítható helyiséggel lesz gazdagabb, a gimnázium pedig egy teljes tornateremmel – fejtette ki Bengery Zsoltné, hozzátéve, hogy három öltöző, tanári szoba, gépészeti terem is tartozik majd a helyiségekhez. Az igazgatótól azt is megtudtuk, hogy mindkét helyiség napelemmel lesz ellátva.

Az építkezés a tervek szerint 2022-ben kezdődhet el.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)