Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Haász János is a Margó-díj jelöltjei között van

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2022. október 06. 14:00
Haász János is a Margó-díj jelöltjei között van
Az Apám óriás lesz című kötetével került fel a rövid listára

Haász János is a Margó-díj jelöltjei között van, a gyulai születésű szerző az Apám óriás lesz című kötetével került fel a rövid listára.  

A legjobb első prózakötetesnek járó díjra 56 debütáló szerzőt neveztek a kiadók, illetve a szerzők, közülük a Könyves Magazin szerkesztőiből álló előzsűri választott ki tízet. A nyertes személye az októberi Margó Irodalmi Fesztiválon derül ki – olvasható a Könyves Magazin oldalán.

Mint írták, az elismeréssel 500 ezer forint pénzjutalom jár, továbbá kereskedelmi és médiatámogatás. A díjazott tárcasorozatot írhat a Könyves Magazinnak, önálló esten mutatkozhat be a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztiválon, és próbafordítás is készül a könyvéből.

Idén a következő szerzők és kötetek kerültek fel a tízes listára: Bognár Péter: Hajózni kell, élni nem kell; Borda Réka: Égig érő csalán; Haász János: Apám óriás lesz; Havas Juli: Nincs hold, ha nem nézed; Konrád József: A behajtó; Lichter Péter: Kubrick-akció; Nagy Hajnal Csilla: Hét; Németh Róbert: Nem vagyok itt; Szemethy Orsi: A sikoltó; Vonnák Diána: Látlak.

A Margó-díjat nyolcadik alkalommal adják át. Korábban Totth Benedeknek, Milbacher Róbertnek, Szöllősi Mátyásnak, Mécs Annának, Fehér Boldizsárnak, Harag Anitának és Halász Ritának ítélték oda.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)