Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az év nagymamája Gyarmati Istvánné, az év nagypapája Csonka György lett Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. október 01. 10:00
Az év nagymamája Gyarmati Istvánné, az év nagypapája Csonka György lett Gyulán
A városi idősek napján átadták a Diploma Honoris elismerést is

Idén is megrendezték az idősek világnapjához kapcsolódva a városi idősek napját Gyulán, az eseményt szeptember 30-án tartották a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. Az ünnepségben átadták a Diploma Honoris elismerést, valamit az év nagymamája és nagypapája címeket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A rendezvényen elsőként Görgényi Ernő polgármester köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, a boldogság valójában az elvárások és valóság találkozását jelenti, azt az állapotot, amikor ugyanazt választ tudjuk adni, amit várunk és amit kapunk kérdésekre.

Kiemelte: az utóbbi időszak nehezen hasonlítható a korábbiakhoz, hiszen velünk voltak a mindennapok gondjai, de folyamatosan fejlődött a gazdaság és bővültek a lehetőségek, majd jött a koronavírus-járvány és az orosz-ukrán háború, és a kettő okozta, egymást követő gazdasági válságok. Néhány éve ezt még elképzelni sem tudtuk volna.

Elmondta, a válság a valódi, értékalapú közösséget kezdi ki, amely problémát a legidősebbek jól ismerik.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Minden nehézség ellenére, vannak eszközeink és olyan alapértékeink, amelyekhez mindig visszanyúlhatunk, és ezeket az értékeket az idős nemzedékektől tanulhatjuk meg: a tisztelet, a megbecsülés, az összetartás, a közösségeinkbe, a családunkba és barátainkba vetett hit ugyanúgy velünk van, mint a korábbi, látszólag gondtalan években – fogalmazott Görgényi Ernő, majd hozzátette, hogy mindemellett ott van még a tudás, amelyet generációk halmoztak fel, de a fiatalok sokszor már nem tanulták meg, feleslegesnek gondolták azokat.

Kovács József országgyűlési képviselő köszönetet mondott a szervezőknek, hogy évek óta megszervezik az ünnepséget. Mint mondta, a rendezvény a tiszteletadásról, a háláról és a szeretetről szól.

dr. bekker sándorné

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Aláhúzta: az idősek a társadalom hasznos tagjai, és mindenkinek szüksége van arra az élettapasztalatra, bölcsességre, amellyel csak ők rendelkeznek, a türelemre és elfogadásra, ahogy tanították, nevelték a következő generációkat.

A köszöntők után adták át a Diploma Honoris elismerést, amelyet 2022-ben dr. Bekker Sándorné, Ica nővér érdemelt ki, aki a gyulai román gimnáziumban tett érettségit, majd 1970-ben szerzett általános ápolói képesítést. A szegedi sebészeti klinikán kezdett dolgozni, majd Szolnokra került, ahol egy évig volt körzeti nővér. Családalapítás után férjével a köröstarcsai körzeti ellátásban helyezkedtek el, majd 1980-tól a gyulai kórházban folytatta pályafutását, egészen 2016-os nyugdíjazásáig.

gyarmati istvánné

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulán a szájsebészeti osztály vezető ápolója lett, ahol Gyarmati Sándor osztályvezető főorvossal dolgozott együtt. 1984-ben fogászati asszisztens képesítést szerzett, 1995-ben osztályvezető ápolói, 2003-ban ápolásszakmai továbbképzésen vett részt. Aktívan részt vett az érdekvédelmi szervezetek munkájában, tagja volt a Magyar Ápolási Egyesületnek, munkáját számos elismeréssel díjazták pályafutása során.

A program folytatásában átadták az Év Nagymamája és az Év Nagypapája elismeréseket. 2022-ben az év nagymamája Gyarmati Istvánné, az év nagypapája pedig Csonka György lett.

A városi idősek napja közös vacsorával és tánccal folytatódott, az este sztárfellépője Zoltán Erika volt.

görgényi ernő és csonka györgy

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

GYULAI HÍRLAP • 2022. október 01. 12:01
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)