Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átadták a Békés Megye Értékteremtő Közfoglalkoztatásáért díjakat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. szeptember 28. 13:15
Átadták a Békés Megye Értékteremtő Közfoglalkoztatásáért díjakat
A megyei közfoglalkoztatási konferencián a Közfoglalkoztatási Értéktár című kiadványt is bemutatták

Fotó: Békés Megyei Kormányhivatal

Átadták a Békés Megye Értékteremtő Közfoglalkoztatásáért díjakat, és bemutatták a közelmúltban megjelent Közfoglalkoztatási Értéktár című kiadványt kedden a Békés Megyei Kormányhivatalban, a közfoglalkoztatás múltját, jelenét és jövőjét áttekintő konferenciához és kiállításhoz kapcsolódóan.

A kormányhivatal honlapján azt írták: Békés Megye Értékteremtő Közfoglalkoztatásáért díjban részesült Bojtos Károlyné (Kondoros), Varjú Róbert (Gyomaendrőd), Túri Irén (Tarhos) és Túri Ferenc (Magyardombegyház).

Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára az eseményt megelőző sajtótájékoztatón kifejtette: az új típusú közfoglalkoztatási program adekvát gazdaságpolitikai eszköz volt a tartós munkanélküliség felszámolására. Közölte: a megyében 2016-ban mintegy 15 500-an dolgoztak közfoglalkoztatottként, jelenleg valamivel több mint 5 100-an. 2013-ban Békés megyében 22 ezer álláskeresőt tartottak nyilván, ma a regisztrált álláskeresők száma 11 700.

Fotó: Békés Megyei Kormányhivatal

Takács Árpád főispán úgy fogalmazott: „a közfoglalkoztatás megreformálásával a polgári kormány 2010 után a segélyalapú társadalom kilátástalan zsákutcájából az esélyalapú ösvényre vezette a közfoglalkoztatottakat, a tenni akarás, bizakodás és a kreativitás útjára az önkormányzatokat.”

Aláhúzta: az új típusú, értékteremtő közfoglalkoztatás elindulása óta több mint 140 milliárd forint érkezett Békés megyébe a programok megvalósítására, ami az érintett településeknek jelentős fejlesztési forrásokat is biztosított, azáltal élénkítette a megyei gazdaságot.  

Fotó: Békés Megyei Kormányhivatal

Antal Zsolt, a Közfoglalkoztatási Értéktár című kiadvány szerkesztője elmondta: a bevezető interjúból, szakmai tanulmányból és öt tematikus egységből álló kötet közérthető stílusban, tudományos alapossággal, áttekinthető módon mutatja be a Békés megyei közfoglalkoztatás elmúlt bő egy évtizedes történetét.

A konferencián elhangzott: jövőre pályázatot hirdet a Békés megyei éttermeknek és vendéglátó egységeknek a megyei kormányhivatal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatósága, a Békés Megyei Önkormányzat, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége. Amennyiben egy ételben legalább három Békés megyei alapanyagot használnak fel az érintettek, védnöki oklevelet kapnak, amely tanúsítja, hogy sokat tettek a megyei alapanyagok, termékek népszerűsítése érdekében.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)