Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Őszi Könyvtári Hétre várják az érdeklődőket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2022. szeptember 28. 13:00
Az Őszi Könyvtári Hétre várják az érdeklődőket
Programajánló

ŐSZI KÖNYVTÁRI HÉT

Október 3–8. között tartják az Őszi Könyvtári Hetet a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. Október 3-án, hétfőn 14 órakor Bálint Ágnes-emlékkiállítást nyitnak, majd 17 órakor Kiss Ottó A Kék Oroszlán bezár című könyvét mutatják be. Október 6-án, 17 órakor Bauber Barbara íróval találkozhatnak az érdeklődők. A program előtt hirdetik ki a Nagy Olvasási Kihívás győzteseit. Október 8-án, 10 órakor kézműves-foglalkozásra várják a fiatalokat.

MUZSIKÁL AZ ERDŐ

Október 1-jén és 2-án rendezik meg a Muzsikál az erdő elnevezésű programot, amelynek első napját Gyulán, a másodikat Püspökfürdőn tartják. A fürdővárosban az erdei iskolánál lesznek programok, többek között sétahajózással, lovaglással, gyermekprogramokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket.

SZAUNÁZÓK HÉTVÉGÉJE

Október 1-jén és 2-án ötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Fürdőszövetség a szaunázók hétvégéjét, amelyhez idén is csatlakozik a Gyulai Várfürdő, amely frissítő, trópusi és relaxáló felöntésekkel várja a vendégeket.

ŐSZI SZÜRETI FORGATAG

Október 8-án, szombaton 14 órától őszi szüreti forgatagot rendez a gyulai német nemzetiségi önkormányzat a Gyulai Pálinka Manufaktúra telephelyén. A rendezvényen német nemzetiségi tudástár, zene, szüretelés, szőlőpréselés, népi játékok, valamint vacsora várja az érdeklődőket. Jegyek elővételben 2500 forintért kaphatók a Németvárosi Óvodában. A helyszínre kisvonat indul a németvárosi templomtól 14 órakor.

A ZENE VILÁGNAPJA

Október 4-én, kedden 18 órától ünnepi hangversenyt adnak a Gyulai Erkel Ferenc Zeneiskola tanárai a zeneiskolában a zene világnapja alkalmából. A belépés díjtalan.

KAMARATEREM

Október 6-án, csütörtökön 19 órától a Művészet című darabot állítja színpadra az Udvartér Teátrum a Gyulai Várszínház Kamaratermében. Belépő 2900 forintért kapható.

MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

Október 7-én, pénteken 17 órakor Színek és arcok címmel nyílik kiállítása Barta Anikónak. A tárlat november 8-ig tekinthető meg. Október 11-én, kedden 19 órától az Imádok férjhez menni című darabot mutatja be a Pesti Művész Színház. Jegyek 5000 forintért kaphatók. Novák AttilaSzuhaj György és Kukár István képzőművészek 3szor20 című tárlatát október 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

ALMÁSY-KASTÉLY

Az Úton Erzsébet királynéval című időszaki kiállítást 2023. május 28-ig nézhetik meg az érdeklődők.

KOHÁN KÉPTÁR

Szilágyi András művészeti író magángyűjteményéből összeállított, A láthatatlan látható című tárlat október 23-ig tekinthető meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)