Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Parkolókat építenek a Budapest körúton

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. szeptember 19. 14:30
Parkolókat építenek a Budapest körúton
A munkálatokat október végére fejezhetik be

vigné fábián diána és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Parkolókat építenek a Budapest körúton – tájékoztatott sajtótájékoztatón Görgényi Ernő polgármester és Vigné Fábián Diána önkormányzati képviselő szeptember 19-én.

Görgényi Ernő kiemelte: a koronavírus-járvány idején lecsökkent adóbevételeket a kormány kompenzálta, de kikötés volt, hogy ezeket beruházásokra, fejlesztésekre lehet felhasználni, ezért a gyulai önkormányzat útépítési és felújítási csomagot állított össze.

Összesen tizenkét helyszín szerepelt a listán. Már megvalósult a Sinka István utca útburkolatának felújítása, a Szent István utcai kerékpárút-csatlakozás kiépítése, a Kiss Ernő utca felújítása, a Somogyi Béla utcában a szórtalapos parkolók kialakítása. Emellett végeztek munkálatokat a Rulikowski utcában és a Kisvasút utcában, a Mágocsi közben, továbbá a Honvéd utcai lakótelepen.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A városvezető hozzátette: hátra van még a Lila akác utca, ahol az úttestet újítják fel, a Popovits Jusztin utca, ahol parokolókat és járdát építenek, valamint a Bodoky köz, ahol az út és a járda újul meg.

A Budapest körúton zajló beruházásról Vigné Fábián Diána elmondta: huszonhárom merőleges parkolót építenek a 13-as számú épület mellett, a játszótér előtt, egy akadálymentesített, mozgáskorlátozottaknak fenntartott megálló lesz. A kivitelezés költsége 18,9 millió forint, a munkálatok várhatóan október végére készülnek el.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)