Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Banner Zoltán 90. és Elek Tibor 60. születésnapját kettős könyvbemutatóval ünnepli a Bárka

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • KULTÚRA • 2022. szeptember 16. 15:00
Banner Zoltán 90. és Elek Tibor 60. születésnapját kettős könyvbemutatóval ünnepli a Bárka
Szeptember 19-én a Sík Ferenc Kamaraszínházba várják az érdeklődőket

A békéscsabai irodalmi műhely két meghatározó alakja, Banner Zoltán és Elek Tibor friss könyvvel ünnepli idén kerek évfordulóját, ezért a Bárka együtt köszönti őket szeptember 19-én este 6 órától egy könyvbemutatóval egybekötött beszélgetésen, a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

Banner Zoltán művészettörténész, író, előadóművész Erdélyben alapozta meg sokoldalú pályáját, életének utóbbi évtizedei pedig szorosan Békéscsabához kapcsolják, a város emblematikus személyisége. Ma is aktívan tevékenykedik választott területein: művészeti monográfiákat, tárcákat és verseket ír, és nyáron újra előadta kultikus estjét, a Petőfi a hídont a  Gyulai Várszínházban. Az évforduló alkalmából jelent meg a Magyar Napló Kiadó gondozásában új verseskötete, a Télikert.  

Elek Tibor irodalomtörténész, kritikus, a Bárka főszerkesztője és a Gyulai Várszínház igazgatója nemrég ünnepelte 60. születésnapját. Szerteágazó irodalomtörténeti, valamint színházi érdeklődése és munkássága jól ismert a környék kultúraszerető közönsége előtt. A Gondolat kiadónál megjelent friss könyve az eddigi leszemélyesebb – Szerelmem, Erdély (Válogatott és új esszék és kritikák Erdély magyar irodalmáról) – címet viseli. Ez a tizennegyedik kötete.

Az est házigazdái Farkas Wellmann Éva költő és Erdész Ádám történész lesznek, ők fogják szóra bírni köteteikkel, életpályájukkal kapcsolatosan a két ünnepeltet.

Közreműködik Szomorné Budai Mariann hegedűművész és Szomor István csellóművész.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)