Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ajándék az eső

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2022. szeptember 18. 13:00
Ajándék az eső
Gyökérzöldségeinknek és a másodvetésű burgonyának is kellett a csapadék

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Az elmúlt időszakban több mint nyolcvan milliméter csapadék hullott, legalábbis az én kertemben. Megkönnyebbülés ez a növényeknek és nekünk is. Bár több száz milliméter csapadék hiányzik, ez is ajándék.

A sekélyen gyökeresedő tujáink, borókáink és fenyőink egy kicsit meg tudják magukat szívni a finom esővízből. A gyökérzöldségeink és a másodvetésű burgonya (bár ebből kevés van) ugyancsak csapadékhoz jutott, így jó minőségű és mennyiségű termést tudnak hozni. Némelyik sárgarépafajta ugyan hajlamos a felhasadásra, de azért bizakodjunk.

A szobanövényeink lassan felkészíthetők a beteleltetésre. Legyen megfelelő virágföld, trágya az átültetésre. Bár a tavaszi átültetés szerencsésebb a növények szempontjából, de nem mindig van alkalmas időnk erre a feladatra.

A szőlő kiváló minőségű termést hozott az idén. A nagy meleg igen kedvezett a szőlő érésének. Az ízek igen dominánsan bontakoztak ki, mind a csemegeszőlőnél, mind a borszőlőfajtáknál. Bár az érzékeny fajták betegségeiket nehezen tudták leküzdeni, számos hazai fajta szépen megküzdött a szürkerothadással, a fakórothadással, illetve az agresszív feketerothadással. A továbbiakban inkább ezeket az ellenállóbb fajtákat ültessük. Az otelló nagyon jó mennyiségű és minőségű termést adott. Csemegeszőlőnek és bornak is kiváló.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)