Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szilvamagvalással nyitották meg a nevelési évet a Németvárosi Óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. szeptember 10. 08:22
Szilvamagvalással nyitották meg a nevelési évet a Németvárosi Óvodában
Több mint 10 éve főznek közösen szilvalekvárt a hagyományőrző gyulai svábok

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Két és fél mázsa szilvát magvaltak ki a nevelési év első hetének végén, szeptember 9-én a Németvárosi Óvodában, ahol a munka mellett helyi ízekkel, játékokkal, muzsikaszóval kedveskedtek a betérőknek. 

A helyszínen kemencében sült szilvás sütemény, sváb szalonnás lepény és mentás-citromfüves limonádé fogadta a szülőket és a gyerekeket. Akik éppen nem magvaltak, azokat játékos és kreatív feladatok várták, és a hátsó udvar új játszótere is a legkisebbek rendelkezésére állt. 

– Évek óta hagyomány már nálunk ez az esemény, ahol szülők és gyerekek együtt magvalnak. A pandémia miatt kimaradt két év, ezért nagyon vártuk már ezt a kis évnyitó programot – fejtette ki Pálovitsné Czene Ágota óvodavezető.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az eseményen Mittag Mónika, a szervező gyulai német nemzetiségi önkormányzat elnöke köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, az elmúlt hónapokban 20 millió forintból újult meg az óvoda tetője, és új előtetőt is kapott a hátsó rész. Emellett a nyílászárók egy részét is kicserélték. Hozzátette, további 18 millió forintból az óvoda udvara újul majd meg ősszel.

A folytatásban az intézmény vezetője ismertette a nap programját, majd kezdetét vette a munka, melynek során a másnap készülő szilvalekvárhoz szükséges szilvát magvalták ki a megjelent kicsik és nagyok. 

Szombaton az óvodában számos programmal várják az érdeklődőket a Németvárosi Szilvalekvárfőzés és Szilvás Sütemények Versenye elnevezésű rendezvényre.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)