Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A hét utolsó napján is marad a felhős időjárás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2022. szeptember 03. 17:30
A hét utolsó napján is marad a felhős időjárás
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Szombat délután a fátyol- és gomolyfelhők mellett hazánk nagy részén sok napsütésre számíthatunk, északkeleten is csökken a felhőzet, már ott is kicsi a csapadék esélye, általában száraz idő várható. Éjjel a gomolyfelhők összeesnek, de nyugat felől vastagabb felhők sodródnak fölénk.

Eközben főleg északkeleten, keleten helyenként köd, illetve rétegfelhőzet képződhet. Az éjszaka második felében főként a Nyugat-Dunántúlon néhol előfordulhat záporeső.

Vasárnap a köd és rétegfelhőzet mindenütt megszűnik, de fátyolfelhőkre és helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre is számítani lehet. Emellett általában több órára kisüt a nap. Estétől egyre kevesebb lesz a felhő.

A Dunántúlon elszórtan, máshol csak elvétve fordulhat elő záporeső (inkább az Északi-középhegységben). A nyugati megyékben néhány zivatar sem kizárt. A Kisalföld térségében a déli, a Tiszántúlon az északkeleti szelet időnként élénk lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de a derült, szélcsendes, hidegre érzékeny helyeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 21 és 26 fok között valószínű.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)