Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hatodik alkalommal tartottak Családi Pikniket Törökzugban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. szeptember 03. 14:30
Hatodik alkalommal tartottak Családi Pikniket Törökzugban
A rendezvényre számtalan programmal várták az érdeklődőket

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hatodik alkalommal rendeztek a Családi Pikniket szeptember 3-án, szombaton 8 órától a Wesselényi-tó partján. Az eseményen ebben az évben gulyásfőző versenyre hívták a hobbiszakácsokat, a megmérettetésre 33 csapat nevezett. A közös főzés mellett horgászversennyel, gyermekprogramokkal és előadásokkal is készültek a szervezők. 

Kónya István alpolgármester, az esemény ötletgazdája a helyszínen lapunknak elmondta: ebben az évben a résztvevők marha, sertés, szárnyas, valamint egyéb kategóriában mérik össze tudásukat.

– Ez a program hatodik éve hatalmas szórakozás nekünk, tavaly egészen éjjelig mulattunk, még szalonnát is sütöttünk, olyan jól sikerült a rendezvény. Hozzátette: az idei szabályok szerint mindegyik ételben meg kell jeleníteni valamilyen formában a gyulai kolbászt, amelyet a Gyulahús Kft. biztosított a csapatoknak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Tavaly lecsót kellett elkészítenünk a nevezőknek, idén a gulyást választottuk, amelynek ízharmóniája mellett tálalását és az esetleges különlegességeket is értékeli majd a zsűri. A kategóriákban első három helyezett díjat kap, de különdíjakat is osztunk majd – tette hozzá az alpolgármester.

Utóbbiak kapcsán a Törökzugi nyugdíjasok csapatából, Ottlakán Péterné lapunknak elárulta, ők már tavaly is dobogósok voltak és idén is valódi különlegességgel készülnek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Burgonyagombóccal tálaljuk az ételt és annak tésztájába daráljuk majd a kolbászt, ez lesz az érdekesség a mi fogásunkban.

– Nálunk szarvasgulyás készül – folytatták a szomszédos standnál, ahol azt is elárulták: borókabogyóval és vargányával ízesítik majd tovább a ragut.

Az esemény kezdetén Kónya István köszöntőjében elmondta: sokan hozzátettek ahhoz, hogy az esemény évek óta sikeres.

A résztvevőket egész nap egészségügyi szűrésekkel, kézműves-foglalkozásokkal, ugrálóvárral várták, amelyek mellett a program idén először kiegészült egy helyitermék-bemutatóval is. A rendezvény reggel horgászversennyel indult, majd érkezett a python magic show, a gyerekeket Pepe Manó szórakoztatta, rendeztek focimeccset,16 órától pedig elindult a zenés táncos mulatság.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)