Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nő a forgalombiztonság

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. szeptember 02. 13:20
Nő a forgalombiztonság
Megújult a Furta–Gyula és a Gyula–Battonya–Mezőhegyes összekötő út egy-egy szakasza

A 4219-es jelű Furta–Gyula összekötő út 2,5 kilométeres szakasza 443,6 millió forintból, a 4444-es jelű Gyula–Battonya–Mezőhegyes összekötő út 1,2 kilométeres szakasza 145 millió forintból újult meg teljeskörűen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból (TOP) – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A cég közleményében ismertette: a beruházások a Közlekedésfejlesztés Békés megyében II. projekt keretében valósultak meg, amelyre 1 milliárd 640 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyertek el.

A Furta–Gyula összekötő út 60+720 és 63+315 kilométerszelvény közötti szakaszán, valamint a Gyula–Battonya–Mezőhegyes összekötő út 28+420 és 29+630 kilométerszelvény közötti szakaszán megerősítették az aszfaltot, és lecserélték a leromlott állapotú pályaszerkezetrészeket. Megújult továbbá a szakaszokon található két-két buszöbölpár, új tartós burkolatjeleket festettek fel, valamint kicserélték a jelzőtáblákat.

Kiemelték: a felújítások révén nő a forgalombiztonság az érintett szakaszokon.

A közleményben emlékeztetnek: a TOP keretében országosan több mint 526 kilométernyi négy és öt számjegyű mellékút felújítása indult el 2018-ban. Ebből Békés megyében mintegy 34 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)