Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizenheten tettek állampolgársági esküt Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. augusztus 24. 11:30
Tizenheten tettek állampolgársági esküt Gyulán
Az új magyar állampolgárokat Görgényi Ernő polgármester köszöntötte

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Tizenhét határon túli magyar tette le állampolgársági esküjét augusztus 24-én a gyulai városházán. Az új magyar állampolgárokat Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntötte.

Görgényi Ernő köszöntőjében arról beszélt, hogy a magyarok számára kiemelten fontos esemény minden olyan alkalom, amely nemzeti összetartásunkat erősíti meg.

– 12 év elteltével sem felejthetjük el, hogy ezek milyen fontos ünnepi pillanatok, mert nekünk, magyaroknak meg kellett küzdeni azért, hogy egy immár 12 éve hatályban lévő törvény alapján gyorsított eljárásban szerezzék meg azt, ami önöknek születésüktől fogva jár: a magyar állampolgárságot. Nemzedékek nőttek fel úgy, hogy ha nekik otthon nem meséltek róla, akkor nem tudták meg sem tanulmányaik során, sem a sajtót olvasva azt, hogy Nagyszalontán, Kassán, vagy Eszéken járnak és ott magyar szót hallanak, akkor az ottani emberek éppen úgy édesanyjuktól tanulták meg a nyelvet mi itt, bárhol az anyaországban – emelte ki Görgényi Ernő.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– A mi együvé tartozásunkat nem egy törvény határozza meg, nem egy közjogi aktus és még csak nem is az állampolgárság, hanem nemzeti kultúránk, közös történelmünk és identitásunk. Ez az, ami soha nem tette lehetővé, hogy minket valójában elválasszanak egymástól - folytatta a polgármester.

A köszöntő után az esküt tett állampolgárok személyesen vehették át a városvezetőtől okirataikat. Az ünnepség pezsgős koccintással ért véget.

görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)