Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Emléktornával tisztelegnek Mahler Brigitta előtt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. augusztus 24. 11:00
Emléktornával tisztelegnek Mahler Brigitta előtt
Négy csapat csatázik a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban

Idén is a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok ad otthont a Mahler Brigitta Kézilabda Emléktornának augusztus 27-én. A fürdővárosi kézilabda-társadalom izgalmas mérkőzésekkel emlékezik meg a fiatalon elhunyt beállósról.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Mahler Brigittára a sportág emblematikus alakjaként emlékezhetünk. A gyulai születésű beállós a kétezres években igazolt haza a Ferbonex Gyulai SE csapatához, előtte Békéscsabán, Kiskunhalason és Derecskén is csapata erősségeként teljesített. A Maki becenévre hallgató sportoló aktív szerepet játszott abban, hogy a gyulai csapat a 2007/2008-as és a 2008/2009-es bajnokságban is az ezüstérmes pozícióban végzett.

Aktív pályafutását 2013-ban fejezte be, a kézilabdától azonban nem szakadt el. Mahler Brigitta a Gyulasport NKft. utánpótlás edzőjeként tevékenykedett egészen 2017. elejéig, amikor is szervezetét gyilkos kór támadta meg. A 14-es szám viselőjét május 17-én helyezték örök nyugalomra.

A Mahler Brigitta Kézilabda Emléktornán idén is négy csapat lép majd pályára. Zöldi-Tóth Katalin gárdája a PC TRADE Szeged NKE, a K. Szeged SE és a Testnevelési Főiskola SE ellen veszi fel a küzdelmet.

Az egész napos küzdelemsorozaton részt vevő gárdák körmérkőzéseken mérik össze egymással erejüket, a végén a legjobb együttes hazaviheti a torna vándorserlegét. A szervezők a csapatok mellett az egyéni legjobbakat is díjazzák, a küzdelemsorozat végén megválasztják a legjobb kapust és mezőnyjátékost is.

A CZ-Gyulasport NKft. formálódó együttese várhatóan 9.30-kor a PC TRADE Szeged NKE ellen lép pályára, 10.30-kor órakor a K. Szeged SE csapatával találkozik, 16 órakor pedig a Testnevelési Főiskola SE gárdájával csap majd össze.

A Mahler Brigitta Kézilabda Emléktorna 9 órakor megnyitóval veszi kezdetét.

GYULAI HÍRLAP • 2022. augusztus 24. 11:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)