Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán is bemutatták a Honismeret folyóiratot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2022. augusztus 24. 14:00
Gyulán is bemutatták a Honismeret folyóiratot
A lap 50 éves fennállását ünnepelték

Debreczeni-Droppán Béla

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulán is bemutatták az 50 éves Honismeret folyóiratot. Az előadásokkal egybekötött beszélgetést augusztus 23-án rendezték meg az Almásy-kastélyban.

Debreczeni-Droppán Béla, a Honismereti Szövetség elnöke lapunk kérdésére elmondta: a Honismeret folyóirat az ötvenedik évfolyamához érkezett. A lap az egyetlen országos honismerettel foglalkozó folyóirat a városi és regionális lapok mellett.

Az először 1972-ben megjelent folyóirat évente hat alkalommal jelenik meg, témái között megtalálható minden helyi érték, legyen szó a természeti értékekről, az épített örökségről, ismert és kevésbé ismert emberek bemutatása.

Kiemelte: úgy gondolják, kötelességük ezeknek a témáknak a bemutatása, a helyi kötődések erősítése.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint mondta, rendszeresen foglalkoznak Békés megyével és Gyula városával is, nemrég az Erkel-évforduló kapcsán jelentek meg írások a lapban, az augusztusi számukban pedig Harangozó Imre gyulai néprajzkutató karikás ostorról szóló könyvét mutatják be.

A megjelenteket Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezetője köszöntötte. Hangsúlyozta: a múzeum tevékenysége kapcsán is rendkívül hangsúlyos a helytörténet és a honismeret.

A délután során Debreczeni-Droppán Béla bemutatta a Honismereti Szövetség 2022-es tevékenységét, Feke Eszter, az Országos Széchenyi Könyvtár könyvtárosa tartott előadást a fiatalok és a honismeret kapcsolatáról, majd Hála József, a Honismeret folyóirat szerkesztője beszélt a lapról.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)