Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az időjárás függvényében változhat az augusztus 20-i programok helyszíne

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P./MTI • HÍREK • 2022. augusztus 19. 13:00
Az időjárás függvényében változhat az augusztus 20-i programok helyszíne
Az esti programok sorsáról minden nap 18 óráig döntenek

Mint korábban megírtuk, háromnapos rendezvénysorozattal készülnek Gyulán az augusztus 20-ig hétvégére, azonban a várható esős időjárás miatt változhatnak a programok.

Fábián Tamás, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője lapunk kérdésére elmondta: a délelőtti és délutáni programok a időjárási helyzettől függően lesznek megtartva, rossz idő esetén elmaradnak. Az este 20.30-kor kezdődő események – ma a Fitos Dezső Társulat Falu című előadása, szombaton az ünnepi köszöntő és a Kiss Kata Zenekar ünnepi koncertje, vasárnap a Duna Művészegyüttes előadása – eső esetén a művelődési központban lesznek megtartva.

Kiemelte: az esetleges változásokról minden este 18 óráig döntenek, az információkat az Erkel Ferenc Művelődési Központ Facebook-oldalán teszik közzé.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is arra figyelmeztet, hogy a zivatarok is befolyásolhatják az augusztus 20-ai ünnepi programokat – írta meg az MTI. Kérik, aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse nyomon az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket.

Kifejtették: Magyarországot ezekben az órákban eléri egy hidegfront, továbbá egy ennek délebbi szakaszán kialakuló önálló légörvény.

Emiatt szombaton erősen felhős, illetve borult lesz az ég, némi szűrt napsütés az ország északkeleti megyéiben lehet. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé, több hullámban várható zápor, zivatar, néhol tartós eső. Az északkeleti megyékben kisebb a csapadék esélye, ott csak kevés helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás (általában 30-50 milliméter, néhol annál is több eső), helyenként viharos szél és jégeső kísérheti. Az északi, északnyugati szelet élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős széllökések kísérik.

A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 23 Celsius-fok között alakul. Szombaton délután az ország legnagyobb részén 25 és 31 fok várható, a tartósan csapadékos helyeken ennél kissé hűvösebb lehet, míg az északkeleti megyékben még 32-36 fokig melegszik fel a levegő.

A főváros térségében is erősen felhős lesz az ég szombaton. A nap folyamán bármikor, akár több alkalommal is előfordulhatnak záporok, zivatarok. Ezek a tűzijáték tervezett időpontját is érinthetik – írták. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Időnként megélénkül az északnyugati szél.

Budapesten hajnalban 20, délután 27 fok körül alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívta a figyelmet arra, hogy a veszélyelzések elérhetők a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/ linken, ajánlják továbbá a METEORA nevű alkalmazást is.

Az államalapítás ünnepéhez idén is négynapos programsorozat kapcsolódik. A látogatókat augusztus 18. és 21. között mintegy 20 helyszínen több száz programelemmel várják. A részletes programkínálat és egyéb információ a folyamatosan frissülő www.szentistvannap.hu weboldalon található. Az államalapítás és Szent István király emlékére augusztus 20. hivatalos állami ünnep.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)