Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Évadzárás új bemutatóval: A szarvaskirály

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • KULTÚRA • 2022. augusztus 15. 12:30
Évadzárás új bemutatóval: A szarvaskirály
A Karinthy Színházzal közösen létrehozott előadást augusztus 17-én láthatja a közönség

Jelenet A Szarvaskirályból 

Fotó: Görgényi Gábor 

A Gyulai Várszínház 59. évadja a nyár immár ötödik új bemutatójával, Gozzi A szarvaskirály című művének a Karinthy Színházzal közösen létrehozott előadásával zárul.

Míg Goldoni nevével bizonyosan találkozott már a színházszerető közönség, nagy vetélytársa, Carlo Gozzi nevét kevesebben ismerik. Pedig Gozzi keleti mesék által ihletett szövegeiből készült az operairodalom számos librettója, Puccinit, Wagnert és Prokofjevet is megihletve.

A Szarvaskirály bonyolult szövésű, a fantáziavilágba is elkalandozó meséje a látszatról, a csalásról és az igaz szerelem erejéről szól. A folytonos szerepcserék közepette az alkotók arra keresik a választ, hogy miben rejlik az emberi önazonosság. Vajon felfedezzük-e egy szeretett alakban az egyre zsarnokibb vonásokat, vagy felismerjük-e vonzódásunk egykori tárgyát a testi változásban, romlásban is?

Mindeközben nem feledhetjük, hogy a szerző az itáliai vásári komédia utolsó nagy alakja: a lendületes, friss hangú előadás egyik fő eszköze a könnyeket fakasztó humor.

Minőségi szórakoztatásnak szánjuk az előadást, egy olyan igazi, nagybetűs komédiát szeretnék a Karinthy Színház fiatal csapatával, Berettyán Nándor rendezésében bemutatni, amely szórakoztató formában feszegeti létezésünk alapkérdéseit.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)