Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamarosan becsengetnek az Erkel Ferenc gimnáziumban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. augusztus 08. 13:00
Hamarosan becsengetnek az Erkel Ferenc gimnáziumban
Az intézmény a 2022/23-as tanévet három induló osztállyal kezdi meg

A Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégiumban is hamarosan megkezdődik az új tanév, az intézményben három első évfolyamos osztály indul 104 diákkal.

Zámori Ida intézményvezető elmondta: a 2022/23-as tanévre kétszer annyian jelentkeztek a gimnáziumba, mint az előző években.

Az intézményvezető kiemelte: tudatosan alakították ki beiskolázási programjukat, szeptemberben együttműködési megállapodást kötöttek a gyulai általános iskolákkal, majd októbertől felvételi előkészítő foglalkozásokat tartottak a 8. osztályosoknak, nagy érdeklődés mellett. Emellett a megyei pályaválasztási vásáron, a gyulai továbbtanulási börzén is részt vettek, és online nyílt napokat, szülői értekezletet is tartottak, ahol bemutatták a leendő osztályfőnököket. 

Kifejtette, iskolájuk a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ bázisintézménye, emellett csatlakoztak az MTA Alumni programjához, melynek keretében akadémikusok előadásait hallgathatják tanítványaik. Megújították ökoiskolai programjukat is, és kialakították tehetségprogramjukat, amely révén figyelemmel kísérhetik tehetséges diákjaik fejlődését. Végzőseik továbbtanulásának követési rendszerét is kidolgozták, és korszerűsítették nyelvvizsga-nyilvántartásunkat. 

Zámori Ida azt is elmondta: a felvételin kimagasló eredményt értek el felvételt nyert tanulóik, magasan az országos átlag felett írták meg a magyar nyelvi, valamint a matematika-feladatlapokat.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)