Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A hatodik legkeresettebb belföldi település volt Gyula

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. augusztus 05. 10:10
A hatodik legkeresettebb belföldi település volt Gyula
Júniusban 69 ezer vendégéjszakát töltött el a fürdővárosban és térségében

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A hatodik leglátogatottabb belföldi település volt Gyula 2022 második negyedévében – derül ki a szallas.hu lapunkhoz eljuttatott friss elemzéséből.

Mint írták, április és június között Budapest, Siófok és Eger voltak a legkeresettebb települések, majd Szeged és Pécs következett a top 10-es listán. Gyula Hajdúszoboszlót, Balatonfüredet, Hévizet és Nyíregyházát előzte meg.

Közölték: a legkeresettebb települések közül Hajdúszoboszlón volt a legalacsonyabb az egy főre eső éjszakánkénti átlagár drágulása. Az országos átlagár 11 ezer forint volt egy főre éjszakánként, ami tavalyhoz képest 16 százalékos, 2019-hez viszonyítva mintegy 40 százalékos emelkedést jelent.

A közleményben azt is megjegyezték, hogy bár a hosszú hétvégék élénkítették a turizmust, az orosz–ukrán háború miatt kieső orosz vendégek, a szektorban erősödő munkaerőhiány és a kedvezőtlen időjárás is visszavetette a foglalások számát a második negyedévben.

Kitértek arra is, hogy a jelenlegi adatok alapján a szeptemberi és októberi foglalási szint is jóval magasabb, mint tavaly, már a 2019-es utolsó negyedéves szintet is túllépte.

Fotó: igyutazunk.hu

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) információs honlapján, az igyutazunk.hu-n közzétett adatokból az is kiderül, hogy 2022 júniusában 25 ezer vendég 69 ezer vendégéjszakát töltött el Gyulán és térségében. A vendégek száma 47 százalékkal, a vendégéjszakák száma 42 százalékkal volt több, mint 2021 júniusában.

A vendégéjszakák 84 százalékát a belföldi turizmus adta, de a külföldi vendégforgalom is nőtt: a 2019-es szintet is felülmúlta 57 százalékkal. A külföldi vendégek száma két és félszeresére, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig több mint két és félszeresére nőtt az előző év azonos időszakához képest. A térségben a legfontosabb küldőpiac több mint 7 ezer vendégéjszakával Románia volt.

A turisztikai terület szálláshelyein 2022 júniusában 719 millió forint bevétel keletkezett, ami 44 százalékkal magasabb, mint 2021 azonos időszakában volt – írták. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)