Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A dinnye igazi gyógynövény

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2022. augusztus 07. 13:00
A dinnye igazi gyógynövény
A szőlőink is megszenvedik a szárazságot

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Egyenek dinnyét! Ha lehet, minél többet, hiszen nagyon sok tápanyag van benne.

Jelzem, a dinnye nem gyümölcs, hanem zöldség. Hiszem, hogy a Kárpát-medencében a legfinomabb íze a dinnyének van, legyen az görög- vagy sárgadinnye. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a dinnye igazi gyógynövény. Természetesen a közeli rokonai is igen fontosak a táplálkozásunkban. A spárgatök, a cukkini, az uborka mind az egészségünket szolgálják, a tökmagról nem is beszélve.

A szőlőink megszenvedik a szárazságot. Amennyiben van rá lehetőségünk, öntözzük a tövüket. Sajnos a szárazság ellenére a szürkerothadás, a feketerothadás és a fakórothadás is támad. A Quadris, Folicur-Solo kombinációval lassíthatjuk a fertőzés elterjedését. A kezelést két hét múlva ismételjük meg.

A dió permetezését is érdemes elvégezni a dióburoklégy és a baktériumos fertőzés ellen. A réztartalmú szerek kimondottan jók a dió betegségei ellen. A permetezőgépet minden rezes permetezés után alaposan mossuk ki.

Városunk több pontján esett egy kis csapadék. Nem tudhatjuk, mikor esik legközelebb, ezért tartsuk vissza a talajban a nedvességet a felszín megművelésével, kapálásával. Ezt a virágágyak esetében is alkalmazzuk.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)