Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint kétmilliárd forintos energetikai fejlesztéssorozat zárult le Békés megyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. július 28. 16:00
Több mint kétmilliárd forintos energetikai fejlesztéssorozat zárult le Békés megyében
A forrásból Gyulán is megújultak épületek

Több mint 2,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Békés Megyei Kormányhivatal a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP), a Széchenyi 2020 program keretében, amelyből összesen huszonöt épületen végeztek el felújításokat – tájékoztatta lapunkat a kormányhivatal.

Mint írták, a felújításokkal növelték az energia megtakarítást, valamint ezzel párhuzamosan csökkentették az épületek energiafelhasználását. Az energiahatékonyság növeléséhez az épületek homlokzati hőszigetelése, a nyílászárók és a gépészeti rendszerek korszerűsítése valamint napelemes rendszerek telepítése járult hozzá.

Békéscsabán tíz épületet korszerűsítettek, Békésen, Gyomaendrődön, Gyulán, Mezőkovácsházán, Orosházán, Sarkadon és Szeghalmon további tizenöt épületet újítottak fel.

Gyulán három épület újult meg: az Ady Endre utca 8. szám alatt található Gyulai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán új, hőhídmentes alumínium üvegfal épült, felújítottak négy fa bejárati ajtót, valamint beépítettek három újat. Felújítottak húsz darab fa ablakot, valamint beépítettek harminc újat, továbbá hőszigeteltek 343 négyzetméter zárófödémet. Az épület földgáz fogyasztása várhatóan huszonöt százalékkal csökken a beruházás következtében.

Az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi osztály Kossuth utca 2. szám alatt található épületében beépítettek összesen hatvankét darab új ablakot, hő- és hangszigeteltek 341 négyzetméter zárófödémet, valamint a korszerű fűtés kiépítésének érdekében lecseréltek két régi kazánt újakra, továbbá kicserélték 114 radiátor szelepeit, amelyek harminc százalékkal csökkentik a földgázfogyasztást. Az épület tetejére napelemet is szereltek, amely nyolcan százalékos villamos energia megtakarítást eredményez.

A Megyeház utca 5–7. alatti környezetvédelmi, természetvédelmi és hulladékgazdálkodási főosztály épületében korszerűsítették a nyílászárókat, összesen 130 darabot, valamint 532 négyzetméter homlokzati hőszigetelés és 305 négyzetméter zárófödém hőszigetelés készült. Egy új kondenzációs gázkazán és termosztatikus radiátorszelepek beépítésével, valamint a meglevő radiátorok cseréjével korszerűsödött a fűtés. Az épület földgáz fogyasztása várhatóan negyven százalékkal csökken a beruházás következtében.

A fejlesztéseket 2016 ősze és 2022 nyara között végezték el.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)