Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Árasztással menthetjük meg gyümölcsfáinkat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2022. július 24. 11:00
Árasztással menthetjük meg gyümölcsfáinkat
A piaci árakból tudjuk, hogy mennyire megéri kertet művelni!

képünk illusztráció

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! A hosszan tartó aszály megmutatja, hogy mely növényeink őshonosak, hiszen azok sokkal jobban ellenállnak a vízhiánynak.

A cseresznye a magasabb dombok és a középhegységek őslakosa. Ezért éves szinten a 600–700 mm csapadékot igényel, ez hatványozottan érvényes a terméskinevelés időszakában. Városunkban nagyon sok cseresznye száradt ki az utóbbi két évben az aszály következtében. Árasztás nélkül nem lehetett megtartani ezeket a fákat. Körbeárkolva, több száz liter vízzel megkínálva azonban megtarthatjuk kedves fáinkat.

A vadalmára és vadkörtére oltott gyümölcsfáink sokkal jobban ellenállnak a szárazságnak, mert ezeknek lényegesen dúsabb a gyökérzetük. A vadszilvára oltott szilva és kajszibarack is a szívósabb fák közé tartozik. Ennek ellenére ajánlatos a szilvafákat is elárasztani a termés megőrzése miatt, különben nagyon hamar lehullajtják a termést.

Az árasztás alkalmával egy kis voldüngert vagy mikramidot is juttathatunk fáinknak, hiszen egy kis serkentés nekik sem árt!

A piaci árakból tudjuk, hogy mennyire megéri kertet művelni. A zöldségek ára is bátran késztessen arra minket, hogy egyre több kertet vegyünk vissza az élelemtermesztésbe. Lehet, hogy fárasztó, de megéri! A zöldségeknél még a másodvetések is jó eredményeket hozhatnak. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)