Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Békés megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2022. április 04. 17:00
Békés megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom
A hétvégi csapadéknak köszönhetően Békés megye területén is jelentősen csökkent a tűzkockázat

A hétvégi csapadéknak köszönhetően Békés megye területén is jelentősen csökkent a tűzkockázat, ezért április 5-től visszavonják a korábban elrendelt tűzgyújtási tilalmat – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.

Hozzátették, a Nébih a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével oldja fel keddtől Békés megyében is a fokozottan tűzveszélyes időszakot. Ugyanakkor jelezték, Bács-Kiskun és Csongrád megyék fokozottan veszélyeztetett területein továbbra sem volt elegendő a csapadék mennyisége, ezért változatlanul indokolt a tűzveszélyes időszak, illetve a tűzgyújtási tilalom fenntartása.

A Nébih múlt pénteken tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével Budapesten, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyében oldották fel a fokozottan tűzveszélyes időszakot.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők – olvasható a Nébih közleményében.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)