Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán tanácskozik a Magyar Nőorvos Társaság délkelet-magyarországi szekciója

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. június 17. 14:54
Gyulán tanácskozik a Magyar Nőorvos Társaság délkelet-magyarországi szekciója
A kongresszuson a szakma aktualitásait vitatják meg

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Gyulán tartják a Magyar Nőorvos Társaság délkelet-magyarországi szekciójának háromnapos jubileumi kongresszusát, melynek megnyitójára, június 17-én került sor. 

Párducz László, a gyulai kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának vezető főorvosa lapunknak kiemelte: 40 éve rendezték meg először a kongresszust a helyi könyvtárban. Azt is megemlítette: Gyulán az önálló szülészeti-nőgyógyászati osztály 1928 óta létezik. 

– Voltunk, vagyunk és leszünk címmel rendezzük meg az idei kongresszust, visszaemlékezünk, felmérjük a jelenlegi helyzetünket, és igyekszünk a  jövőbe is tekinteni. Egyik különlegessége a rendezvénynek, hogy a szerb–magyar nőgyógyász baráti társaság is részt vesz rajta – ismertette. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a megnyitón kiemelte: megtisztelő, hogy Magyarország egyik legtekintélyesebb múltú nőorvostársasága  Gyulán rendezi meg jubileumi kongresszusát. 

Zsilák János, a gyulai kórház sebész főorvosa, klinikai onkológusa elmondta: kiváló a kapcsolat a szegedi egyetem nőgyógyászati klinikája és a régió kórházainak szülészet-nőgyógyászati osztályai között, ennek köszönhető, hogy a negyven évvel ezelőtti első alkalomból hagyomány lett. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Párducz László köszöntőjében a szakma nehézségeiről beszélt, és az állami szférában dolgozók kitartását méltatta.

Németh Gábor, a Magyar Nőorvos Társaság délkelet-magyarországi szekciójának elnöke kifejtette: a hasonló események nem csak a magas szintű tudományról szólnak, arra is lehetőséget adnak, hogy a megjelent kollégák egy évben egyszer találkozzanak és beszélgethessenek az intézmények falain kívül. 

A kongresszus három napján számos témában hangzik el előadás. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)