Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A hungarikumokról tartottak minikonferenciát az Almásy-kastélyban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. június 03. 17:12
A hungarikumokról tartottak minikonferenciát az Almásy-kastélyban
A program a Gasztroséta Gyulán és Csabán rendezvény része volt

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Adj egy órát a hungarikumoknak! – Gasztrokurzus nemzetiségek konyhájával spékelve címmel tartottak minikonferenciát július 3-án az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában, a rendezvényre a Gasztroséta Gyulán és Csabán programsorozat keretében várták az érdeklődőket.

A megjelenteket Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte. Elmondta, a Gasztrosétát 2020 őszén rendezték meg először, a program célja pedig az, hogy a helyiek és a turisták kóstolók és bemutatók útján ismerhessék meg a térség hungarikumait, helyi termékeit.

Köszöntőt mondott Görgényi Ernő polgármester, aki kiemelte: a koronavírus-járvány miatt megváltozott az életünk, ezért sok területen, többek között a turizmusén is, új válaszokat kellett találni a felmerülő kérdésekre, ennek egyik eredménye volt a pandémia alatt létrehozott Gasztroséta.

Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mint mondta, a nagyszabású, nagy vonzerővel bíró rendezvényeket nem lehetett megtartani, így új dolgokat kellett kitalálni.

Aláhúzta: Gyula városában több évszázada három nemzetiség él egymás mellett, amelyek gasztronómiája formálta mindannyiunk ízlését. A Gasztroséta ezt a sokszínűséget mutatja be, a minikonferencia pedig érdekességekkel és hagyományokkal egészíti mindezt.

Opauszki Zoltán, Békéscsaba turizmusért felelős tanácsnoka arról beszélt, hogy mind a fürdővárosban, mind a megyeszékhelyen számtalan érték van, amelyek megőrzéséért sokat tettek az illetékesek, ezeket egészíti ki a gasztronómia. 

Opauszki Zoltán, Békéscsaba turizmusért felelős tanácsnoka

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A köszöntők után következtek az előadások. Szalay Ágnes történész a békéscsabai gasztronómiát mutatta be, Tamáskovitsné Gila Éva, a Gyulahús Kft. marketingmenedzsere a gyulai kolbász múltjáról és jelenéről beszélt, Fabulya Attila, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. értékesítési vezetője a pálinka történetéről adott elő, Szilágyi Sándor történész pedig a gyulai gasztronómia titkaiba avatta be a hallgatóságot.

Az előadások után kóstolókkal várták a megjelenteket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)