Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán is megünneplik a szecesszió világnapját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2022. május 31. 14:30
Gyulán is megünneplik a szecesszió világnapját
Bagyinszki Zoltán kiállításával indult a programsorozat

A szecesszió világnapja alkalmából három település, Gyula, Nagybánya és Arad szervez közös programokat májusban és júniusban. A programsorozat első állomásaként a gyulai fotográfus, Bagyinszki Zoltán tárlatát nyitották meg Nagybányán. 

Az alkotó lapunknak elmondta: a tárlaton a magyar szecessziós építészet értékeit kívánta bemutatni fotóin keresztül. 

– A május 25-én megnyílt kiállítást egy hónapig lehet megtekinteni. A szervezők a Nagybányai Képzőművészeti és Kulturális Egyesület és a Nagybányai esperesség. Az eseményen köszöntőt mondott Szmutku Róbert esperes, a tárlatot Véső Ágoston Munkácsy-díjas festőművész nyitotta meg – fejtette ki Bagyinszki Zoltán

– Az esemény másnapján megismerkedtünk a város szecessziós értékeivel, és megtekintettük a 300 éves barokk Szentháromság-templomot. A program végén könyvajándékokat adtak át a szervezőknek, segítőknek – fűzte hozzá a fotográfus, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy Gyulán is lesznek programok. 

A fürdővárosban június 9-én Pfaff Ferenc sírjának megkoszorúzásával indulnak a programok a Szent József-temetőben, ahol Kónya István alpolgármester is köszöntőt mond. A nap folytatásában az Ewoldt Elíz óvodában mutatják be játékosan a kecskeméti Cifrapalotát, majd 14 órakor indul a városi szecessziós séta, amelyre a Gyulai Tourinform Irodában jelentkezhetnek az érdeklődők.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)