Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A zöldség orvosság

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2022. május 29. 13:00
A zöldség orvosság
Megajándékoz minket a természet

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! A zöldségek és a gyümölcsök ára iszonyú gyorsasággal emelkedik, még ha nem is indokolt ez a fajta tempó.

 Ilyenkor elgondolkodhatunk azon, hogy a kertünkben ne csak pázsit legyen, hanem az egyik szegletében létesítsünk egy kis zöldségeskertet, akár egy kis virágágyással szegélyezve! A kertünkből felszedett termény a legértékesebb, mert mi vetettük, ültettük. Mi neveltük, és akkor szedünk belőle, amikor szükséges, és nem kell érte zöldségeshez vagy piacra menni. A friss zöldborsóval szinte nem lehet betelni, a frissen kihúzott sárgarépáról nem is beszélve. Korai gyümölcsünk, a szamóca is megajándékoz minket piros szépségével, még csodálatos illatot is áraszt, a beltartalma pedig egy kész gyógyszertár!

A gyerekeinktől ne tagadjuk meg azt, amit mi is szerettünk. Nagy nyereség lehet a kert, mert nemcsak etet, hanem meg is nyugtat. A kert igenis gyógyít, még ha azt észre sem vesszük. A testmozgás mindenkinek kell, még a beteg embernek is! Nos, a kertünk erre a feladatra kiválóan megfelel. Ásunk, kapálunk, gereblyézünk, hajlongunk, guggolunk, megizzadunk és elfáradunk. A fáradtságtól jobban alszunk, és nem engedünk teret az alvást zavaró rossz gondolatoknak. Nagyon fontos, hogy a gyümölcs táplálék, a zöldség pedig orvosság! Többnyire nyersen.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)