Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Háromváros Kerékpáros Fesztivált rendez Békéscsaba, Békés és Gyula

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. május 24. 15:55
Háromváros Kerékpáros Fesztivált rendez Békéscsaba, Békés és Gyula
Az eseményt június 3–5. között tartják a településeken

Háromváros Kerékpáros Fesztivált rendez június 3–5-én Békéscsaba, Békés és Gyula városa. Az eseményről május 24-én a békéscsabai Jókai Színházban tartottak sajtótájékoztatót.

opauszki zoltán, a békéscsabai turisztikai egyesület elnöke, görgényi ernőszarvas péter és kálmán tibor

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A megjelenteket elsőként Kálmán Tibor, Békés város polgármestere köszöntötte, aki elmondta: a települések korábban együtt szervezték meg a Háromváros Sportfesztivált, ezért is örül annak, hogy ismét közösen hoznak létre egy hasonló jellegű programot.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kiemelte: a fesztivál kiindulópontja Békéscsaba lesz, de a városvezetők megegyeztek abban, hogy minden évben másik településről fognak rajtolni a résztvevők.

Hozzátette: a tervezett táv egyrészt próbatétel – amelynek teljesítéséért mindenki emlékérmet fog kapni –, másrészt ismerkedési lehetőség a rendező városokkal. Elmondta azt is, hogy akik szeretnének csatlakozni a fesztiválhoz, azoknak regisztrálnia kell.

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere hangsúlyozta: a három település fontos lépéseket tett az elmúlt időszakban a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésének érdekében, Gyulán például megépült a Városerdőre vezető kerékpárút, valamint felújították a szanazugi bicikliutat.

Mint mondta, a fesztiválnak mindhárom nap lesznek kísérőprogramjai, a gyulaiakat június 4-én, szombaton rendezik meg a Rondella Terasz környékén, ahol 12.30-tól ügyességi versenyt rendeznek, majd egyedi építésű és chopper bicikliket állítanak ki. A programok egy BMX-es bemutatóval folytatódnak, 19 órakkor pedig a Gyuláról induló, teljes távot letekerő résztvevők futnak be a célba, őket díjazzák is, végül a Royal Dixieland Band zenekar ad koncertet.

A Háromváros Kerékpáros Fesztivál teljes programja ezen a linken tekinthető meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)