Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Krasznahorkai László Libri-díjas

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2022. május 20. 10:15
Krasznahorkai László Libri-díjas
Az elismerésről zsűri döntött

Herscht 07769 című könyvéért a gyulai születésű Krasznahorkai László kapta idén a Libri irodalmi díjat, melynek ünnepélyes átadóját május 19-én tartották a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen – számolt be közösségi oldalán a Libri.

A könyvkereskedelmi cég 2016-ban azzal a céllal alapította a Libri-díjakat, hogy felhívja a figyelmet a kortárs magyar irodalom kiemelkedő műveire.

A Libri irodalmi díjról idén is zsűri döntött, melynek tagja volt Fullajtár Andrea, Szilágyi Zsófia, Bálint András, Beck Zoltán és Károlyi Csaba.

A döntős könyvek a tavalyi év kiemelkedő művei közül kerültek ki a hazai kulturális élet 189 képviselőjének javaslatai alapján. Krasznahorkai elbeszélése mellett versenyben volt Bartók ImreBödőcs TiborDanyi ZoltánGerlóczy MártonKeresztury Tibor, Szvoren EdinaTóth KrisztinaVonnák Diána és Závada Péter kötete.

A díjazott könyvről a következők olvashatók a Libri honlapján: „Két mondatból áll Krasznahorkai László Libri irodalmi díjas elbeszélése. Az első a könyv mottója: »A remény hiba.« A második mondat több mint 400 oldalon át kitart, és vezet végig bennünket a hatalmas termetű, jólelkű falmosó, Florian Herscht történetén, az Angela Merkelnek címzett levél feladásától különös és tragikus események sorozatán keresztül az apokaliptikus végkifejletig, miközben Johann Sebastian Bach zenéje kúszik be a sorok közé, és változtatja a könyvet egy megismételhetetlen irodalmi-zenei utazássá.”

A Libri közönségdíját Bödőcs Tibor Mulat a Manézs című politikai szatírája kapta 2022-ben. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)