Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megújul a megyei kórház szakrendelője

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. május 06. 16:48
Megújul a megyei kórház szakrendelője
A 290 millió forintos uniós támogatásból új eszközöket is beszereznek

Felújítják a Békés Megyei Központi Kórház szakrendelőjét, és új műszereket szereznek be 290 millió forint európai uniós támogatásból – tájékoztatott közleményében az intézmény.

Közölték, a mintegy 4170 négyzetméter alapterületű járóbeteg-szakrendelőben 16 orvosszakmai területen javulnak az infrastrukturális feltételek.

Mint ismertették, megújul az épület tetőszerkezetének szigetelése, víz- és hőszigetelése, csapadékvíz-elvezetése. Korszerűsítik az üzemi világítási hálózatot, kicserélik a vízvezetékeket, felújítják a közforgalmú vizesblokkokat.

A fejlesztés révén új orvostechnikai műszerek és módszerek válnak elérhetővé. Új direkt digitális röntgenkészüléket, urológiai ultrahangot, valamint a szemészeti és a szájsebészeti szakellátásban használatos kézi műszereket szereznek be.  

A gép- és műszerbeszerzések célja a betegségek korai diagnosztizálása, a szövődmények, társbetegségek megelőzése, a fekvőbeteg-ellátás betegforgalmának csökkentése. A fejlesztéssel minimalizálhatják a várakozási időt, és növelhetik a betegelégedettséget – olvasható a közleményben.

A beruházás 2023 májusában zárul.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)