Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hazai győzelemmel maradt az élmezőnyben a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. május 01. 16:00
Hazai győzelemmel maradt az élmezőnyben a gyulai kézilabdacsapat
CZ-Gyulasport NKft.–K. Szeged SE 28-24 (14-12)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 19. fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. együttese a K. szeged SE csapatát látta vendégül április 30-án. Zöldi-Tóth Katalin gárdája újabb sikerrel szerette volna folytatni a bajnoki versenyfutást a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokba.

képünk egy előző mérkőzésen készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

CZ-Gyulasport NKft.: Antal X., Csapó-Kovács H. (2), Vólent L. (6/1), Milyó A. (1), Hős K.  (4), Szabó K.(5), Lukács N. (5). Csere: Madera-Domokos C., Ladics V. (2), Kovács K., Fodor-Bottó R., Kovács A., Farkasinszki D. (2), Nagy P. (1), Németh Cs. és Papné-Lukoviczki B. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A CZ-Gyulasport NKft. csapata az előző fordulóban begyűjtött tizenharmadik győzelmével fellépett a tabella negyedik helyére, két pontra lemaradva a harmadik pozícióban álló riválisától. A fürdővárosi gárda a soros etapban a hatodik helyen álló K. Szeged SE együttesét látja vendégül. A két csapat az őszi szezonban is találkozott egymással, akkor hatgólos hazai siker született a szegedi arénában.

Zöldi-Tóth Katalin előzetesen elmondta, nem számít könnyű mérkőzésre, de a csapat számára csak a győzelem lesz elfogadható, így mindent megtesznek majd a győzelemért.

A soros bajnokit az egyetlen mezőnycserével érkező szegedi gárda kezdte jobban, a félidő első felében komoly versenyfutásra késztette hazai riválisát. A gyulai együttes azonban javítani tudta hibáit, így a 18. percben átvette a vezetést ellenfelétől. A Vólent Laura elemi erejű góljaira támaszkodó fürdővárosi alakulat végig maga mögött tudta tartani a szegedi együttest, amelynek köszönhetően kétgólos előnnyel mehetett pihenőre.

A második játékrész rémálomszerűen kezdődött a Zöldi-Tóth-csapat számára, a vendégcsapat villámrajtot vett és egy 7-2-es szériát produkálva három góllal elhúzott. (16-19). A hazai időkérés után már kiegyenlítettebb játék folyt a pályán, a sok hibával játszó felek igazi ki-kimérkőzést vívtak egymással.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabda-szakágának technikai vezetője az utolsó percekről elmondta, az 55. percben még vendégek vezettek 22-23-ra. A pesszimistábbak már elkönyvelték a hazai vereséget, de a csapat ezt másképpen gondolta. A kapuban Madera-Domokos Claudia lehúzta a redőnyt, támadásban pedig Lukács Nóri alkotott maradandót, az utolsó öt percben lőtt négy góljával beállította a végeredményt.

A mérkőzés alakulása: 10. perc 4-4, 18. perc 7-8, 25. perc 12-10, 30. perc 14-12, 40. perc 16-19, 55. perc 22-23 és 60. perc 28-24.

– Nagyon dekoncentráltan kezdtük a mérkőzést, egész héten az edzések se voltak az igaziak, de így is tudunk vezetni. A második félidő első felében az öltözőbe maradtunk, de a időkérésem után nagyot küzdött a csapat, és végül nyerni tudtunk. Nagyon nagy dicséret jár nekik, de azt tudni kell, hogy az elkövetkező két mérkőzésre ez a teljesítmény kevés lesz. A jövő héten nincs mérkőzés, egy kicsit még próbálunk gyorsulni, mert ezen a mérkőzésen nagyon lassúak voltunk és sok hibával is játszottunk – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A CZ-Gyulasport NKft. NB II.-es csapata győzelmével továbbra is a tabella negyedik helyén áll, kétpontnyi lemaradásra bronzérmes riválisától. A fürdővárosi gárda a folytatásban Bácsalmási PVSE otthonában lép pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)